Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Aigua per a la pau

Aigua per a la pau

 

L'aigua pot crear pau o provocar conflictes. Quan l'aigua és escassa o està contaminada, o quan la gent hi té un accés desigual o nul, les tensions poden augmentar.

 

La salut pública i la prosperitat, els sistemes alimentaris i energètics, la productivitat econòmica i la integritat ambiental depenen del bon funcionament i la gestió equitativa del cicle de l'aigua.

 

Hem d'utilitzar l'aigua com a eina per a crear un món més pacífic i pròsper per a tothom.

Com pot l'aigua ser un instrument per a la pau?

Hem d'actuar sobre la base que l'aigua no és només un recurs que s'aprofita i pel qual es competeix: és un dret humà, intrínsec a tots els aspectes de la vida.

L'aigua pot ser un catalitzador de la pau:

  • A l’àmbit comunitari, l'aigua pot reunir diferents usuaris entorn d'una causa comuna i proporcionar un punt de partida per al diàleg, la reconciliació i la consolidació de la pau.
  • A l’àmbit nacional, la necessitat de cooperar entre els diferents sectors que utilitzen l'aigua podria proporcionar un punt de partida per a la coordinació dels diferents interessos.
  • A l’àmbit transfronterer, la cooperació en matèria de recursos hídrics compartits pot ser un punt de partida per a la comunicació i una cooperació més àmplia, fins i tot més enllà dels recursos hídrics.
subir