Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

No alimentis el monstre

Les tovalloletes humides i altres residus que es llencen al vàter provoquen problemes a les xarxes de clavegueram i a les depuradores que obliguen a fer centenars d’intervencions del personal per resoldre’ls: 

  • Feines de neteja i desembús a les nostres instal·lacions (canalitzacions, estacions d’impulsió, estacions depuradores), amb camions propis o externs.
  • Reparació d’avaries a les bombes d’impulsió i als equipaments de les estacions depuradores.

Actualment, TOTES les tovalloletes i els productes d'higiene personal haurien d'estar clarament etiquetats com “No llençar al vàter” i haurien de rebutjar-se a la paperera o als fems. No hi ha actualment CAP marca ni tipus d’aquests productes que es puguin tirar al vàter.

A Palma es retiraren cada any unes 1.000 tones de residus que obstruïen la xarxa de clavegueram i l’entrada de les aigües residuals a les depuradores. Això suposa un cost d’uns 375.000 € en reparació d’avaries, treballs de desobstrucció, transport dels residus i altres reparacions.

 

Les tovalloletes humides són el seu menjar preferit. Els bastonets i discos de cotó, els cabells, el greix i les compreses, les seves llepolies. Quants més en llencis pel vàter, més gran es fa.

Cada any, provoca nombroses avaries i embossos a la xarxa de sanejament, i es gasten molts de doblers públics per a arreglar-los.

No l'alimentis més. Utilitza la paperera.

Les tovalloletes són el residu més visible que provoca problemes, però n’hi ha d’altres que també són igualment problemàtics, tant perquè són un risc per a la salut pública i per al medi ambient, com també per a funcionament de la xarxa.

Pel vàter només s’han de rebutjar orina, excrements i paper higiènic (les 3Ps de l'anglès: Pee, Poo and -Toilet- Paper), mai cap d’aquests productes:

Antiga recollida amb carros anys 60

Ens ajudau?

Necessitam la vostra col·laboració per a recordar que les tovalloletes i altres residus no es poden tirar al vàter. Hem fet aquests adhesius per posar als lavabos d'edificis públics, bars, hotels, escoles, etc. Si ens voleu ajudar a repartir-los, en podeu sol·licitar a comuniciacio@emaya.es

El vàter no és una paperera

Descàrregues

Declaració institucional

Ajuntament de Palma

subir