Amb motiu de l'entrada en vigor del nou Reglament general de protecció de dades, hem adaptat la nostra política de privacitat als requeriments del nou Reglament. Volem ser transparents sobre quines dades recopilam, com les utilitzam i els drets que teniu per a controlar les vostres dades, per la qual cosa us demanam que llegiu atentament la Política de Privacitat i la política de cookies
D'acord | Més informació

No alimentis el monstre

Les tovalloletes humides i altres residus que es llencen al vàter provoquen problemes a les xarxes de clavegueram i a les depuradores que obliguen a fer centenars d’intervencions del personal per resoldre’ls: 

  • Feines de neteja i desembús a les nostres instal·lacions (canalitzacions, estacions d’impulsió, estacions depuradores), amb camions propis o externs.
  • Reparació d’avaries a les bombes d’impulsió i als equipaments de les estacions depuradores.

Actualment, TOTES les tovalloletes i els productes d'higiene personal haurien d'estar clarament etiquetats com “No llençar al vàter” i haurien de rebutjar-se a la paperera o als fems. No hi ha actualment CAP marca ni tipus d’aquests productes que es puguin tirar al vàter.

A Palma es varen retirar en un any més de 1.000 tones de residus que obstruïen la xarxa de clavegueram i l’entrada de les aigües residuals a les depuradores. Això va suposar un cost d’uns 375.000 € en reparació d’avaries, treballs de desobstrucció, transport dels residus i altres reparacions.

 

Les tovalloletes humides són el seu menjar preferit. Els bastonets i discos de cotó, els cabells, el greix i les compreses, les seves llepolies. Quants més en llencis pel vàter, més gran es fa.

Cada any, provoca nombroses avaries i embossos a la xarxa de sanejament, i es gasten molts de doblers públics per a arreglar-los.

No l'alimentis més. Utilitza la paperera.

Les tovalloletes són el residu més visible que provoca problemes, però n’hi ha d’altres que també són igualment problemàtics, tant perquè són un risc per a la salut pública i per al medi ambient, com també per a funcionament de la xarxa.

Pel vàter només s’han de rebutjar orina, excrements i paper higiènic (les 3Ps de l'anglès: Pee, Poo and -Toilet- Paper), mai cap d’aquests productes:

Antiga recollida amb carros anys 60

Ens ajudau?

Necessitam la vostra col·laboració per a recordar que les tovalloletes i altres residus no es poden tirar al vàter. Hem fet aquests adhesius per posar als lavabos d'edificis públics, bars, hotels, escoles, etc. Si ens voleu ajudar a repartir-los, en podeu sol·licitar a comuniciacio@emaya.es

El vàter no és una paperera

Descàrregues

Declaració institucional

Ajuntament de Palma

subir