Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

ETAP Lloseta

Ubicació ETAP Lloseta

La ubicació de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de Lloseta permet que el proveïment d’aigua a la ciutat de Palma es face sense que l’aigua hagi de ser bombada, ja que el desplaçament es fa per gravetat.

Com es tracta l'aigua en aquesta ETAP?

 • A l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de Lloseta hi arriba, per gravetat, l’aigua dels dos embassaments que gestiona EMAYA (Cúber i Gorg Blau).

 • 1 PRIMERA FASE

  Es condueix l’aigua des de Cúber fins a l’ETAP de Lloseta, salvant un desnivell de 559 metres, mitjançant una canalització de 10.984 metres de longitud i de diàmetres variables (de 500 a 700 mm) amb una capacitat màxima de 550 litres per segon.

 • 2 OBJECTIU

  L'aigua que s'ha recollit dels embassaments es tracta amb l'objectiu d'aconseguir que sigui apta per al consum humà.

 • 3 TRACTAMENT

  Per a potabilitzar l’aigua cal combinar diversos tractaments amb processos de tipus físic, químic o biològic. La capacitat de producció màxima de l’ETAP de Lloseta és de 500 litres per segon, 43.200 m3/dia.

 • 4 EMMAGATZEMATGE

  Un cop tractada, l’aigua es transporta cap als dipòsits de Son Anglada a Palma per la canonada d’embassaments, on es mesclarà amb aigua d’altres procedències i es preparà per a la distribució.

Visita als embassaments i a la Planta Potabilitzadora de Lloseta

Amb l'objectiu de treballar per a la difusió dels valors mediambientals i sostenibles del nostre entorn i ajudar a crear consciència i sensibilització entre la ciutadania, EMAYA organitza visites guiades a les seves instal·lacions per donar a conèixer a grans i petits el cicle integral de l'aigua, el seu procés de captació i tractament, així com la depuració de les aigües residuals i els usos de la regeneració de l'aigua.

subir