Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Gorg Blau

Embassament de Gorg Blau
(7,34 Hm3)

Recull aigües del desglaç i de vessament que es drenen naturalment pel torrent del Gorg Blau i pel torrent d'Almadrà. L’embassament de Gorg Blau és el que rep més aportacions i, a més, és el que permet embassar una reserva d’aigua més gran. 

Com que l’embassament de Gorg Blau està a una cota inferior a la de Cúber, és necessari bombar l’aigua per al transvasament. Per a això s’utilitzen dues bombes amb una capacitat conjunta de bombament de 500 litres/segon.

Obres de construcció dels dipòsits de Son Tugores 1932 - 1934 Antiga recollida amb carros anys 60

Voleu sol·licitar permís per a enregistrar imatges al Gorg Blau?

Accediu al tràmit

Es troba als peus de la Serra de Turixant, dins del terme municipal d’Escorca, sobre el torrent de Gorg Blau, abans de la confluència amb el Torrent de Pareis.

Visita als embassaments i a la Planta Potabilitzadora de Lloseta

Amb l'objectiu de treballar per a la difusió dels valors mediambientals i sostenibles del nostre entorn i ajudar a crear consciència i sensibilització entre els ciutadans, EMAYA organitza visites guiades a les seves instal·lacions per donar a conèixer a grans i petits el cicle integral de l'aigua, el seu procés de captació i tractament, així com la depuració de les aigües residuals i els usos de la regeneració de l'aigua.

subir