Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Iniciada la segona fase d'eliminació de pintades als murs del convent de Santa Magdalena

29 Gen 2024

Iniciada la segona fase d'eliminació de pintades als murs del convent de Santa Magdalena

L'Ajuntament incrementa en un 60% l'eliminació de pintades en els darrers 6 mesos del 2023

El tinent de batle de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, acompanyat per José Forteza-Rey, president de la Fundació que porta el seu nom, ha assistit a la segona fase de la neteja dels murs del convent de Santa Magdalena.

Bauzá ha estat taxatiu en recordar que “el compromís d'aquest equip de Govern és el de ‘pintada feta, pintada retirada’”. En aquest cas, l'Ajuntament està especialment sensibilitzat davant les pintades vandàliques, amb una preocupació especial sobre les que es realitzen en edificis públics, catalogats o protegits”.

El president d'EMAYA ha avançat que, tal com es va comprometre el batle, Jaime Martínez Llabrés, “durant el darrer semestre de l'any 2023, s'ha netejat més d'un 60 per cent de pintades que les realitzades en el mateix període de l'any anterior, especialment des del mes de setembre quan es va posar en marxa el pla de neteja 'Palma a Punt'”.

A més, ha subratllat que la nova ordenança Cívica que s'està elaborant fa especial èmfasi en les pintades “pel que aquests actes vandàlics tant en propietat privada com en edificis públics i mobiliari urbà, passaran de ser una falta lleu a una molt greu, que implica una sanció de fins a 3.000 euros”.

  El responsable de Medi Ambient ha apel·lat als ciutadans perquè denunciïn qualsevol tipus de pintades insistint que “per dos euros, els ciutadans poden avisar a EMAYA perquè retiri les pintades vandàliques del seu negoci o habitatge”.

 En la compareixença, José Forteza-Rey, ha tornat a agrair la col·laboració de l'Ajuntament en l'eliminació de pintades, assenyalant que “l'objectiu de la Fundació és acabar amb les pintades existents a 20 murs”.

 Forteza-Rey ha assenyalat que les pintades al mur de Santa Magdalena “estaran retirades en un termini màxim de 15 dies”, alertant sobre la dificultat que implica netejar els murs de certs edificis, més si aquests contenen pedra marès.

Tornar
subir