Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Acaben els treballs del Pla de Xoc “Palma a Punt” en els sectors 1-2, 3-4 i 5-6 amb l'aigualeig de 426 quilòmetres de vorera, l'eliminació de 356 pintades vandàliques, la desinfecció de 24.080 pous de clavegueram i 141 denúncies a patinets

26 Abr 2024

Acaben els treballs del Pla de Xoc “Palma a Punt” en els sectors 1-2, 3-4 i 5-6 amb l'aigualeig de 426 quilòmetres de vorera, l'eliminació de 356 pintades vandàliques, la desinfecció de 24.080 pous de clavegueram i 141 denúncies a patinets

La segona fase del pla de millora i neteja dels barris, coordinada entre diverses àrees municipals per a millorar la seva eficàcia, va començar el passat 4 de març

Els treballs de la segona fase del Pla de Xoc de neteja i millora dels barris de Palma que s'han realitzat als sectors 1-2, 3-4 i 5-6 del municipi des del passat 4 de març han conclòs amb l'aigualeig de 426 quilòmetres de vorera, l'eliminació de 356 pintades vandàliques, la desinfecció de 24.080 pous de clavegueram, 141 denúncies a patinets, i la retirada de 82 tones de residus, entre d’altres actuacions.

Els treballs en el sector 1-2, que inclou els barris de Foners, Polígon de Llevant, la Soledat, Pere Garau, Marquès de la Fontsanta, els Hostalets, Son Canals, Son Gotleu, Can Capes i Son Fortesa, es van realitzar en la primera quinzena de març; els del sector 3-4, que engloba Bons Aires, Arxiduc, Plaça de Toros, Son Oliva, L’Olivera, el Amanecer, Cas Capiscol i Camp Redó, es van fer en la segona quinzena de març i els corresponents al sector 5-6, que engloba els barris del Fortí, Son Cotoner, Son Armandans, el Jonquet, Son Espanyolet, Camp d’en Serralta, Son Dameto, Son Dureta i Sa Teulera, han tingut lloc en la primera quinzena d'abril.

Les actuacions, que impliquen diferents àrees municipals, han estat coordinades per a augmentar la seva eficàcia i rapidesa. En aquest sentit, cal destacar que entre tots els departaments hi ha hagut més de 100 operaris municipals implicats en aquest pla de xoc i que els treballs són independents, encara que complementaris, als serveis que es realitzen diàriament.

Per part d’EMAYA les actuacions en aquests sectors han estat les següents:

 • S'han eliminat 356 pintades vandàliques.
 • S'han desbrossat més de 45.780 metres lineals de vorada.
 • S'ha realitzat el manteniment i s’han netejat de 3.733 papereres.
 • S'ha realitzat el manteniment i netejat de 765 àrees d'aportació, amb un total de 3.470 contenidors entre posterior, lateral i bilateral.
 • S'han netejat mitjançant bufadora i aigualeig uns 426.563 metres lineals de vorera, la qual cosa equival a 426,5 quilòmetres.
 • S'han retirat tots els voluminosos de la zona.
 • En total es calcula la retirada d'unes 82 tones de residus.

 

Pel que fa a l'àrea de Sanitat, de la qual depèn el control de les plagues en el municipi, s'han fet els següents treballs:

 • S'han desinfectat 24.080 pous de clavegueram.
 • S'han fet treballs de desratització a 7.956 pous de clavegueram.
 • S'ha fet el tractament per a evitar la proliferació del moscard tigre a 563 embornals.
 • S'han realitzat 49 actuacions de desinsectació i desratització a parcs.
 • Desinsectació i desratització a 6 centres educatius.

 

La regidoria de Seguretat i Civisme, per la seva  part, ha realitzat labors d'acompanyament i suport a les brigades de neteja i també ha realitzat un total de 27 dispositius de control de circulació i seguretat ciutadana. D'aquest total, vint van ser de comprovació de vehicles de mobilitat personal, VMP, i set per a vigilar el compliment de les ordenances de trànsit. Aquests controls es van tancar amb els següents resultats:

 • 141 denúncies a patinets per circular amb cascs de música, sense armilla reflectora, per circular per la vorera o utilitzant el mòbil, entre d’altres.
 • 67 denúncies a turismes, per tenir la ITV caducada, circular sense assegurança o sense dispositius d'il·luminació, i per estacionar en llocs no permesos, entre altres infraccions.

 

Des de la regidoria d’Infraestructures, per part seva, s'han realitzat més de 70 reparacions en diverses voreres i calçades dels sectors. Així mateix, des de l'àrea de Parcs i Jardins s'ha treballat en el desbrossament dels escocells del sector, en el treball de poda i en la reposició de plantes i arbres.

El pla de millora i neteja dels barris s'ha complementat amb l'actuació de la plantilla de controladors mediambientals, que han estat informant els veïns de les ordenances municipals en matèria de civisme.

Durant la segona quinzena d'abril el dispositiu de “Palma a Punt” es trasllada al sector 9-10, que inclou les barriades de Sant Agustí, Cala Major, Portopí, la Bonanova, Gènova, el Terreno, Son Flor, Son Roca, Son Ximelis, Son Xigala i Son Rapinya, entre d’altres.

El pla de xoc anirà rotant per tots els barris del municipi de manera escalonada i la intenció és que es facin aquestes actuacions especials almenys dues vegades a l'any a cada zona.

 

 

 

Tornar
subir