Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Palma, amb una mitjana de 25,5 quilograms per habitant, és la cinquena capital d’Espanya que més vidre va reciclar durant 2023

09 Abr 2024

Palma, amb una mitjana de 25,5 quilograms per habitant, és la cinquena capital d’Espanya que més vidre va reciclar durant 2023

Els palmesans van dipositar gairebé 10.800 tones d'envasos en els contenidors verds l'any passat

Palma, amb una mitjana de 25,5 quilograms per habitant, és la cinquena capital d'Espanya que més vidre va reciclar durant l'any 2023, segons les dades de recollida selectiva que maneja l'entitat sense ànim de lucre Ecovidrio.

Així, durant l'anterior exercici, la ciutadania del municipi va dipositar 10.791 tones de recipients de vidre en els contenidors verds, que equival als citats 25,5 quilograms de mitjana o a 88 envasos per persona i any. Aquesta xifra està molt per sobre de la mitjana estatal, que se situa en 19,2 quilograms de mitjana i a uns 66 envasos per persona.

Aquestes dades col·loquen a Palma entre les cinc capitals que més reciclen, només superada per Donostia (38,3 kg/hab), Pamplona (31 kg/hab), Santiago (28,20 kg/hab) i Bilbao (26 kg/hab).

En el municipi, actualment, hi ha 1.291 contenidors verds repartits per tots els barris, un per cada 328 veïns. Si tenim en compte les dades globals es conclou que cada dia es dipositen en ells més de 101.000 envasos, uns 70 envasos per minut.

El reciclatge del vidre és un element clau per a la lluita contra el canvi climàtic i, gràcies a la seva reutilització a Palma s'ha evitat l'emissió de 6.200 tones de CO₂, una quantitat equivalent a retirar més de 2.900 cotxes de la carretera durant un any.

El tinent de batle de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauça, ha mostrat la seva satisfacció per les dades que, segons ha assegurat, “van en consonància amb les polítiques sostenibles per les quals apostem i pel foment del reciclatge”.

Tornar
subir