Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA rep tres “Pajaritas Azules” per la seva gestió en el reciclatge del paper i el cartó

05 Mai 2024

EMAYA rep tres “Pajaritas Azules” per la seva gestió en el reciclatge del paper i el cartó

L'any 2023, l'empresa municipal va recollir 13.771 tones d'aquests materials

L'empresa municipal EMAYA ha estat guardonada amb tres “Pajaritas Azules” a la seva edició de 2024 pel seu treball per impulsar el reciclatge de paper i cartró i pel seu compromís constant amb l'economia circular.

Aquest reconeixement, el màxim atorgat per l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartó, reconeix la gestió de diferents empreses i organismes en matèria de recollida selectiva d'aquests materials i el seu aprofitament posterior. Concretament aquest guardó es concedeix a partir de l'avaluació anual de 21 indicadors que analitzen tots els aspectes relacionats amb la recollida al contenidor blau i recollides complementàries, les campanyes d'informació i conscienciació ciutadana, la regulació i planificació del servei i la traçabilitat, entre altres qüestions.

Aquest és el segon any consecutiu que l'empresa municipal rep les tres “Pajaritas Azules”, cosa que, segons el tinent de batle de Medi Ambient, Llorenç Bauzá, “és un èxit, ja que anteriorment només s'havia aconseguit dues Pajaritas l'any 2018 i una els anys 2019 i 2022. El jurat ha valorat, en aquesta edició, l'increment de contenidors i el reforç a les campanyes d'informació que hem duit a terme”.

A Palma, durant l'any 2023, es van recollir 13.771 tones de paper i cartó davant de les 13.692 que es van acumular l'any 2022 i les 12.740 de l'exercici del 2021. Aquesta fracció suposa gairebé el 6 per cent de tots els residus que recull l'empresa municipal.

Pajaritas Azules és un programa anual d'assessorament, avaluació i reconeixement de la qualitat de la gestió de la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó enfocat a la millora contínua. Per mantenir o progressar de categoria, les entitats han de desenvolupar un pla de millores anuals.

 

Tornar
subir