Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, visita els treballs del reforç de neteja a la Platja de Palma

29 Ago 2023

El president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, visita els treballs del reforç de neteja a la Platja de Palma

L’operatiu especial recull una mitjana diària de 98 tones de residus en la zona

El regidor de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, i el gerent de l'empresa, Llorenç Morey, han visitat el dimarts dematí la Platja de Palma per a comprovar i fer balanç del pla de reforç de neteja en la zona durant la temporada alta.

Aquest reforç, que complementa els treballs ordinaris de neteja en les zones que tenen major afluència de persones durant l'estiu, conclourà el mes d'octubre. La iniciativa suposa un increment tant en el servei de neteja com en el de recollida.

 En aquest sentit, el regidor ha destacat que s'ha augmentat el personal amb 170 treballadors i també la flota de vehicles amb dos camions cisterna i quatre agranadores, entre altres. Així mateix, Llorenç Bauzá, ha remarcat que gràcies a aquest servei especial s'està recollint, només a la Platja de Palma, una mitjana diària de 98 tones de residus en la zona. Per fraccions, i de mitjana al dia, es recullen 5 tones d'envasos, gairebé 10 tones de matèria orgànica, 7 tones de paper i cartó, 9 tones de vidre i 68 tones de material de rebuig. En el buidatge de les papereres, per la seva part,  s'està recollint una mitjana d'una tona de rebuig.

Tot l'operatiu a la Platja de Palma té un cost estimat d’1,6 milions d'euros pels sis mesos de temporada. Aquesta quantitat s'ha destinat a incrementar la freqüència de buidatge de papereres d'una a dues vegades al dia, la recollida selectiva als hotels quatre dies a la setmana, a duplicar els serveis de recollida de matèria orgànica i la neteja de contenidors. Així mateix, respecte a la temporada baixa, s'augmenta la recollida d'envasos, cartó i vidre, aquesta darrera dues vegades per setmana, i de material de rebuig que passa d'una a dues vegades diàries. També, pel que fa a la neteja, s'incrementa el servei d'aigualeig i la neteja amb equip a pressió i la neteja a través d’agranat ja que es doblen les rutes.

Llorenç Bauzá ha destacat l’esforç que fa l'Ajuntament de Palma per a tenir netes les zones del municipi que tenen més afluència de persones durant els mesos d'estiu i més pressió turística. “Hem incrementat la partida i els mitjans d'aquest operatiu per a demostrar el nostre compromís amb el municipi i, especialment, amb la Platja de Palma que ha estat abandonada en els últims anys”. El regidor, igualment, ha demanat la col·laboració de les parts implicades. “La responsabilitat de mantenir net el municipi i la Platja de Palma ha de ser compartida perquè sigui efectiva. Nosaltres, com EMAYA, hem de netejar però la resta, entitats, sectors productius, veïns i, especialment, turistes han d'ajudar-nos actuant de manera cívica”, va assenyalar.

Tornar
subir