Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’SMAP i l’EMT se sumen a la comercialitzadora d’energia d’EMAYA que ja subministra un 77% de l’energia municipal que es consumeix

26 Mai 2023

L’SMAP i l’EMT se sumen a la comercialitzadora d’energia d’EMAYA que ja subministra un 77% de l’energia municipal que es consumeix

Aquesta setmana s’ha aprovat l’encàrrec de l’SMAP i de l’EMT Palma perquè EMAYA subministri energia a aquestes dues empreses municipals

La Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes SA (SMAP) i l’EMT Palma han aprovat aquesta setmana en Consell d’Administració l’encàrrec a EMAYA perquè passi a ser la comercialitzadora d’energia d’aquests dos organismes municipals.

Amb aquestes dues noves incorporacions la comercialitzadora d’energia d’EMAYA, que es va crear a finals de l’any  2020 ja subministra el 77% de l’energia municipal que es consumeix. Cal recordar, en aquest sentit, que aquest mes de maig s’ha incorporat també l’Empresa Funerària Municipal (EFM) i al mes d’abril ho va fer l’Institut Municipal d’Esports. A més, ja estaven integrats altres organismes autònoms com ara el Patronat Municipal d’Escoles d’Infants i el Patronat Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació Integral de Barris.

Les noves incorporacions de l’SMAP i l’EMT suposen els següents punts de subministrament d’electricitat:

  • SMAP: 19 punts de subministrament elèctric que suposen un volum de 2,27 GWh/any.
  • EMT: 3 punts de subministrament elèctric que suposen un volum de 1,27 GWh/any.

Amb tot, la integració d’aquests dos organismes a la comercialitzadora d’energia suposa un increment d’energia elèctrica a gestionar de 3,54GWh/any.

Pel que fa al gas la comercialitzadora d’EMAYA subministrarà un punt de subministrament a l’EMT Palma que suposa un volum de 48 GWh/any de gas natural.

D’aquesta manera, EMAYA passa a gestionar un volum energètic total de 123,4 GWh/any dels 160 GWh/any municipals, que suposen el 77% del consum municipal d’electricitat i gas natural. En nombre de subministraments ascendeix a 243 CUPS i l’estalvi econòmic , amb la conjuntura de mercat actual respecte a l’anterior contractació municipal, pot arribar als tres milions d’euros.

 

Comercialitzadora d’EMAYA

Des de desembre de 2020 EMAYA està d’alta com a comercialitzadora municipal d’electricitat i des d’octubre de 2022, de gas. El subministrament d’energia per part d’EMAYA té com a principals objectius la millora de la gestió energètica municipal i el consum d’energia d’origen renovable. A més té els avantatges de la centralització de l’aprovisionament front a la diversitat de contractes actuals, la transparència, la millora de l’eficiència energètica, la reducció de la dependència, major sobirania energètica i autoconsum.

Tot això a més d’un important estalvi econòmic. Es preveu que quan s’incorporin tots els punts de consum de l’Ajuntament i organismes municipals durant 2023, l’estalvi sigui de 4,8 milions d’euros.

Al llarg dels propers mesos s’incorporaran a la comercialitzadora energètica municipal la resta d’instal·lacions i d’organismes de l’Ajuntament de Palma.

Tornar
subir