Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA presenta el dispositiu especial de neteja i recollida de residus per a les festes de Nadal

20 Des 2023

EMAYA presenta el dispositiu especial de neteja i recollida de residus per a les festes de Nadal

Hi haurà operatius específics per a la recollida de paper i cartó i per a la Cavalcada dels Reis

El tinent de batle de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, i el gerent de l'empresa municipal, Llorenç Morey, han presentat el dispositiu especial de neteja que s'ha organitzat per a les festes de Nadal i han informat dels canvis puntuals que hi haurà els dies festius.

Pel que fa als treballs de neteja del municipi, Llorenç Bauzá ha destacat que els dies 25 de desembre i 1 de gener hi haurà per part de l'empresa un servei especial integrat per 32 operaris i 20 vehicles. Aquest dispositiu es complementarà amb 3 màquines pesades que es destinaran a la neteja de les àrees on es fa botellot, polígons i altres zones d'oci com el Passeig Marítim i el barri de Santa Catalina.

Aquests dies també estaran operatius 6 equips de neteja i buidatge de papereres als principals carrers del municipi i un equip d'emergència polivalent per a resoldre les diferents incidències que es puguin produir.

Pel que fa a la Cavalcada dels Reis, del dia 5 de gener, està previst que EMAYA netegi tot el recorregut abans del pas de la cavalcada, que hi hagi una brigada de neteja acompanyant els cavalls que hi participen i, una vegada finalitzada, es realitzi una neteja mecànica de tota la zona per on hagi passat. Així mateix, es buidaran les papereres de tot el traçat.

El servei de recollida de residus, segons ha assenyalat el president d’EMAYA, també sofrirà alguna modificació aquests dies festius ja que els dies 25 de desembre i 1 de gener no hi haurà servei ordinari. Tant el dia 26 de desembre com el 6 de gener al matí hi haurà una recollida especial per tot el municipi dels contenidors de paper i cartó.

Les plataformes de recollida selectiva mòbil del centre històric quedaran fixes a les seves ubicacions des del dia 24 al capvespre fins al 25 al migdia i només recolliran material de rebuig i vidre. A partir del 25 al capvespre es recupera el calendari i l'horari habitual. Aquest sistema també s'aplicarà del 31 de desembre a l'1 de gener.

Llorenç Bauza ha recordat a la ciutadania els serveis que no estaran operatius els citats dies 25 de desembre i l'1 de gener, com són la recollida de trastos en el districte de Llevant, la recollida porta a porta en els comerços i empreses del centre de Palma i els polígons, la recollida porta a porta d'envasos en el districte Nord (Son Sardina, Establiments, Son Espanyol i Sa Garriga) i els punts verds de Son Castelló i Sant Jordi.

“Demanam la col·laboració de la ciutadania per a mantenir la ciutat neta aquestes festes. Volem recordar-vos la importància de reciclar en els diferents contenidors, de separar el paper i el cartó en dies de molts de regals i embolcalls i de no deixar les bosses en terra si el contenidor està ple. Estar de festa no ha de significar ser incívic” ha afirmat.

Finalment, els representants d’EMAYA han destacat que durant aquestes dates s'estan realitzant les actuacions del pla de xoc “Palma a Punt” en el centre del municipi i que s'ha programat d'aquesta manera en tractar-se de l'àrea de la ciutat que registra més moviment de persones. En aquest sentit, han recordat que les actuacions inclouen l'aigualeig de tots els carrers, la neteja i manteniment de contenidors i papereres i l'eliminació de pintades vandàliques de les instal·lacions municipals, entre altres.

Tornar
subir