Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El pla de xoc “Palma a Punt” duit a terme en el sector 3-4 conclou amb la retirada de 20 tones de residus, la neteja de gairebé 1.100 contenidors i l'aigualeig de 135 quilòmetres de vorera

18 Oct 2023

El pla de xoc “Palma a Punt” duit a terme en el sector 3-4 conclou amb la retirada de 20 tones de residus, la neteja de gairebé 1.100 contenidors i l'aigualeig de 135 quilòmetres de vorera

Els treballs d'aquests dies s'han desenvolupat en els barris d’Arxiduc, Plaça de Toros, Son Oliva, l’Olivera, Amanecer, Cal Capiscol, Camp Redó i Bons Aires

Les diferents àrees municipals implicades en el pla de xoc de neteja i millora dels barris, emmarcat en el programa “Palma a Punt”, han finalitzat els treballs que s'han desenvolupat durant la primera quinzena d'octubre en el sector 3-4 amb la retirada de 20 tones de residus, el manteniment i neteja de 1.068 contenidors i l'aigualeig de 135.000 metres lineals de vorera, entre d’altres.

Aquest sector, el segon on s'actua després de la posada en marxa del pla, engloba els barris d’Arxiduc, Plaça de Toros, Son Oliva, l’Olivera, Amanecer, Cal Capiscol, Camp Redó i Bons Aires.

Així, pel que fa a EMAYA les actuacions han estat les següents:

  • S'han retirat 220 pintades.
  • S'han desbrossat més de 9.000 ml de vorada.
  • S'ha realitzat el manteniment i s’han netejat més de 1.500 papereres.
  • S'ha realitzat el manteniment i s’han netejat 260 àrees d'aportació, amb un total de 1.068 contenidors entre lateral i bilateral.
  • S'han netejat mitjançant bufadora i aigualeig uns 135.000 ml de vorera.
  • S'han retirat tots els estris de la zona.
  • En total es calcula la retirada d'unes 20 t de residus.

La regidoria de Seguretat i Civisme, per part seva, ha realitzat labors d'acompanyament i suport a les brigades de neteja i també ha realitzat diversos dispositius de control de circulació i seguretat ciutadana a l'àrea amb els següents resultats:

  • 72 denúncies a patinets, entre les quals destaquen 8 per circular amb cascos, 29 per anar sense element reflector, 8 per circular parlant amb el mòbil i 6 per conduir per la vorera, entre altres.
  • 9 denúncies a bicicletes per circular, també, per la vorera, usant el mòbil o amb auriculars.
  • 15 denúncies a turismes, 8 per no haver passat la ITV i 3 per circular usant el mòbil, entre altres.

Des de l'àrea d’Infraestructures han treballat en la reparació de l'asfalt i voreres de diversos carrers del sector, així com en la reparació de fanals, millora de l'accessibilitat de passos de vianants, manteniment de semàfors i en el desbrossament d'escocells, treball de poda i reposició de plantes.

Finalment, des de l'àrea de Sanitat, que s'encarrega de controlar les plagues, s'ha actuat en la desratització de 2.491 tapes de residuals i en la desinsectació per a cuques molles de 8.885 arquetes de clavegueram. Així mateix s'ha controlat la presència del mosquit tigre a 64 embornals, s'han fet treballs de desratització als parcs i jardins del sector i s'ha controlat la presència de cuques molles en els col·legis dels barris.

El pla de reforç s'ha complementat amb l'actuació de la plantilla de controladors mediambientals, que han estat informant els veïns de les ordenances municipals en matèria de civisme.

Durant la segona quinzena d'octubre “Palma a Punt” es trasllada al sector 5-6, que inclou Son Armadans, Son Espanyolet, Son Dureta, Santa Catalina, el Jonquet, Son Cotoner i el Fortí, entre altres àrees.

“Palma a Punt” anirà girant per tots els barris del municipi de manera escalonada i la intenció és que es facin aquestes actuacions especials almenys dues vegades a l'any a cada zona.

 

Tornar
subir