Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Jaime Martínez presenta l'inici del pla de xoc de neteja i millora dels barris de Palma

18 Set 2023

Jaime Martínez presenta l'inici del pla de xoc de neteja i millora dels barris de Palma

El programa “Palma a Punt” comença a Pere Garau i es repetirà a tot el municipi almenys dues vegades a l'any

El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, acompanyat del tinent de batle de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, ha presentat la primera actuació del pla de xoc de neteja i millora integral dels barris de Palma que s'ha posat en marxa sota la denominació “Palma a Punt” i que comença a Pere Garau.

Aquesta actuació, que és complementària als serveis ordinaris del dia a dia, es basa en l'anàlisi que s'ha fet de les necessitats de cada zona. A partir d'aquest estudi s'ha definit una estratègia amb la intenció d'augmentar l'eficàcia i la rapidesa d'un programa que es desenvoluparà en diferents fases.

Aquest pla de xoc inclou una sèrie d'accions coordinades i transversals ja que impliquen diverses àrees municipals com són EMAYA, Infraestructures, Mobilitat, Seguretat i Civisme i Sanitat, entre altres.

En aquest sentit, el batle ha destacat que entre totes les regidories implicades hi haurà uns cent operaris municipals treballant al “Palma a Punt” i que aquests estaran treballant a Pere Garau durant tres dies. Una vegada que acabin en aquesta zona, el reforç especial anirà girant pels nou sectors de neteja en els quals divideix EMAYA el municipi. Martínez també ha remarcat que la intenció de l'equip de govern és que aquesta iniciativa es repeteixi a cada barri, almenys, dues vegades a l'any.

D'aquesta manera, els treballs prevists per cada àrea en cadascun dels sectors són:

EMAYA

-Neteja de pintades vandàliques en espais públics, també en mobiliari urbà i senyals (amb Infraestructures i Mobilitat).

-Increment d'aigualeig amb aigua a pressió, especialment a les zones més abandonades.

-Neteja i manteniment de contenidors i papereres, substitució de les quals estiguin en mal estat.

-Retirada de deixalles voluminoses a la via pública.

-Desbrossament d'herbes a la via pública.

Infraestructures

-Reparació d'escocells i restitució d'arbres i plantes que siguin necessaris.

-Reparació de clots a la calçada i voreres.

-Revisió de l'enllumenat públic. Reparació i neteja o pintat de suports. Substitució de lluminàries espatllades.

-Neteja de mobiliari urbà.

-Facilitar l'accessibilitat a les parades de l'EMT i manteniment dels ancoratges de BiciPalma (amb Mobilitat).

Mobilitat

-Manteniment i millora dels senyals verticals i semàfors. Substitució de les quals estiguin en mal estat i no es puguin netejar.

-Pintat de la senyalització horitzontal (passos de zebres, fletxes…)

Seguretat i Civisme

-Retirada de vehicles abandonats a la via pública en col·laboració amb la Policia Local.

-Control de patinets.

-Control de renous.

-Control de trànsit.

Sanitat

-Control de plagues.

 Participació Ciutadana

-Informació als veïns i veïnes de les diferents actuacions.

Aquest pla de reforç es complementarà amb un reforç del servei de controladors mediambientals per a informar a la ciutadania de les ordenances municipals en matèria de civisme i amb campanyes de conscienciació per a erradicar les actituds incíviques.

“La neteja de la ciutat és responsabilitat de tots. Nosaltres netejarem i protegirem els espais públics, però necessitem la col·laboració dels ciutadans perquè Palma torni a ser una de les millors ciutats del món per a viure” ha comentat Martínez. El batle ha destacat que aquest pla de xoc, que es prepara des de fa uns mesos, és una prioritat perquè el municipi deixi de ser un dels més bruts d'Espanya. En aquest sentit, ha assenyalat que ja s’han netejat punts concrets de Ciutat i que amb aquesta actuació “es pretén revertir una situació de vuit anys de deixadesa. Palma no es mereix això”.

Pere Garau forma part del sector 1-2 de neteja d’EMAYA i, quan acabin els treballs dimecres que ve, el reforç especial es traslladarà a Marquès de la Fontsanta, on hi estaran el dia 20 de setembre; al carrer Foners, on està previst actuar-hi entre el 21 i 22 de setembre i al polígon de Llevant, on s’hi treballarà entre el 22 i 26 de setembre.

A continuació, les brigades es traslladaran a la Soledat entre el 25 i 27 de setembre; a Son Gotleu, entre els dies 27 i 29; a Can Capes, on hi seran el dia 28; i, per a acabar les actuacions en el sector, aniran a Son Canals, Son Forteza i els Hostalets entre el 29 i 30 de setembre.

Posteriorment el dispositiu especial es traslladarà durant la primera quinzena d'octubre al sector 3-4 que engloba les zones del Camp Redó, Son Oliva, plaça de Toros, Amanecer i Arxiduc. En la segona quinzena d'octubre estaran en el sector 5-6, que inclou Son Armadans, Son Espanyolet, Son Dureta, Santa Catalina, el Jonquet, Son Cotoner i el Fortí, entre altres, així fins a completar tot el municipi.

Tornar
subir