Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El “Palma a Punt” conclou en el sector 9-10 amb gairebé 8.000 desinfeccions de tapes de clavegueram, 64 denúncies a patinets, l'aigualeig de 215 quilòmetres de vorera i la neteja i manteniment de més de 1.000 papereres

17 Nov 2023

El “Palma a Punt” conclou en el sector 9-10 amb gairebé 8.000 desinfeccions de tapes de clavegueram, 64 denúncies a patinets, l'aigualeig de 215 quilòmetres de vorera i la neteja i manteniment de més de 1.000 papereres

Els treballs del Pla de xoc de neteja i millora dels barris s'han centrat durant la primera quinzena de novembre a Cala Major, Sant Agustí, La Bonanova, El Terreno, Portopí, Son Flor, Son Rapinya, Son Anglada, La Vileta, Son Ximelis, Son Roca, Son Xigala, Son Pacs, Son Peretó, Gènova i Son Vida.

Les diferents àrees municipals implicades en el pla de xoc de neteja i millora dels barris, emmarcat en el programa “Palma a Punt”, han finalitzat els treballs que s'han desenvolupat durant la primera quinzena de novembre en el sector 9-10, amb un balanç de gairebé 8.000 desinfeccions de tapes de clavegueram, 64 patinets denunciats per no complir les ordenances de circulació, l'aigualeig de 215 quilòmetres de vorera i la neteja i manteniment de més de 1.000 papereres, entre altres actuacions.

El sector 9-10 engloba a les barriades de Cala Major, Sant Agustí, La Bonanova, El Terreno, Portopí, Son Flor, Son Rapinya, Son Anglada, La Vileta, Son Ximelis, Son Roca, Son Xigala, Son Pacs, Son Peretó, Gènova i Son Vida.

En aquestes actuacions, que són complementàries als treballs que cada departament realitza habitualment, han participat prop de 100 operaris de diverses àrees municipals com són EMAYA, Sanitat, Infraestructures i Seguretat i Civisme. El dispositiu es basa en una anàlisi prèvia de les necessitats de cada zona per a augmentar l'eficàcia del pla de xoc.

Després de la quinzena d'activitat en el sector 9-10 cal destacar que per part d’EMAYA han participat 25 vehicles i més 40 operaris en torns de matí i tarda. L'empresa municipal ha duit a terme els següents treballs:

  • S'han retirat un total de 106 pintades.
  • S'han desbrossat més de 13.000 ml de vorada.
  • S'ha realitzat el manteniment i neteja de 1.096 papereres.
  • S'han col·locat unes 30 papereres noves.
  • S'ha realitzat el manteniment i s’han netejat 300 ubicacions d'aportació, amb un total de 1.269 contenidors entre les seves varietats de posterior, lateral i bilateral.
  • S'han netejat mitjançant bufadora i aigualeig 215.564 metres lineals de vorera, que corresponen a 215 quilòmetres.
  • S'han retirat una mica menys de 25 tones de residus.

Pel que fa al departament de Sanitat, que s'encarrega de controlar les plagues, les actuacions realitzades han estat les següents:

  • Desratització a 2.557 pous de residuals.
  • Desinsectació per a paneroles de 7.967 tapes de clavegueram.
  • Control del moscard tigre a 260 embornals.
  • Desratització a 49 parcs i jardins del sector.
  • Control de paneroles a 41 col·legis dels barris.
  • S'han atès 57 queixes i peticions d'informació de veïns.

Per part seva, des de l'àrea d’ Infraestructures han treballat en la reparació de l'asfalt i voreres de diversos carrers del sector, així com en la rehabilitació de fanals, millora de l'accessibilitat de passos de vianants, manteniment de semàfors i en el desbrossament d'escocells, treball de poda i reposició de plantes.

La regidoria de Seguretat i Civisme, per part seva, ha realitzat labors d'acompanyament i suport a les brigades de neteja i també ha realitzat sis dispositius de control de circulació i seguretat ciutadana en el sector amb els següents resultats:

  • 64 denúncies a patinets per incomplir les ordenances de circulació, entre les quals destaquen circular amb cascs de música, per anar sense armilla reflectora, per circular parlant amb el mòbil i per conduir per la vorera, entre altres motius.
  • 9 denúncies a bicicletes per circular, també, per la vorera, usant el mòbil o amb auriculars.
  • 51 denúncies a turismes, per no haver passat la ITV o no tenir assegurança, per circular usant el mòbil, per no portar el cinturó de seguretat o circular amb permís estranger no vàlid a Espanya, entre altres.

El pla de reforç s'ha complementat amb l'actuació de la plantilla de controladors mediambientals, que han estat informant els veïns de les ordenances municipals en matèria de civisme.

SEGÜENTS ACTUACIONS DE “PALMA A PUNT”

Segona quinzena de novembre (sector 11)

Una vegada conclòs els treballs en el sector 9-10 els operaris s'han traslladat al sector 11, que engloba als barris del Rafal Nou, Estadi Balear, Mare de Déu de Lluc, El Viver, Rafal Vell, Son Forteza, Son Cladera, Son Rutlan i Son Malferit.

 “Palma a Punt” anirà girant per tots els barris del municipi de manera escalonada i la intenció és que es facin aquestes actuacions especials almenys dues vegades a l'any a cada zona.

Tornar
subir