Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Des de demà i fins dia 31 de març EMAYA realitzarà els darrers treballs del projecte de renovació del clavegueram de Jaume III

13 Mar 2023

Des de demà i fins dia 31 de març EMAYA realitzarà els darrers treballs del projecte de renovació del clavegueram de Jaume III

Les obres suposaran tallar el trànsit de l’ACIRE del carrer de la Unió en sentit plaça del Rei Joan Carles I i el desviament d’algunes línies de l’EMT | Amb l’execució dels embornals i diverses connexions de la xarxa d’aigües residuals i pluvials finalitzaran les obres de millora del drenatge i de renovació de conduccions d’aigua potable i clavegueram, que han suposat una inversió de 244.500 €

Entre dilluns dia 13 de març i el proper 31 de març EMAYA realitzarà els darrers treballs de l’obra de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram i millora del drenatge del carrer de Jaume III i de la Plaça del Rei Joan Carles I.

Aquestes obres suposaran el tall del trànsit a l’ACIRE del carrer de la Unió en sentit plaça del Rei Joan Carles I i el desviament de les línies 4, 7, 20 i 35 de l’EMT a partir de les vuit del matí del proper dilluns.

Es tracta d’una darrera actuació a la zona del carrer de la Unió i la seva confluència amb la plaça del Rei Joan Carles I on s’han de realitzar els següents treballs adreçats a la millora de la xarxa de drenatge i de sanejament:

  • Execució de 4 embornals al carrer de la Unió, a les voravies dels dos costats (zona del bar Bosch i de C&A).
  • Execució de dos creuaments de serveis, un d’aigües pluvials i un de residuals.
  • Treballs d’adequació de la xarxa de conducció d’aigües residuals a la confluència entre el carrer de Sant Jaume i la plaça del Rei Joan Carles I.

Aquestes obres suposaran l’ocupació parcial de la calçada, amb el conseqüent tall del trànsit al carrer de la Unió en sentit plaça del Rei Joan Carles I. Actualment el trànsit està ja restringit per ser zona ACIRE. El sentit de circulació cap a la Rambla es mantindrà, amb les limitacions pròpies de la zona.

Durant els dies de les obres es desvien les línies L4, L7, L20 i L35. Les línies L4, L7 i L20 en sentit Illetes, Son Xigala-Son Vida i Portopí, respectivament, circularan per l’avinguda de Portugal i passeig de Mallorca, on comptaran amb les corresponents aturades. La línia 35 en sentit plaça de la Reina circularà per l’avinguda de Portugal, passeig Mallorca i Jaume III.

L’EMT ha realitzat la corresponent difusió d’aquesta informació a la seva pàgina web i xarxes socials. Així mateix, EMAYA n’ha informat als comerciants i veïns de la zona.

Cal recordar que les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram i millora del drenatge del carrer de Jaume III varen començar el gener de 2022 i s’han realitzat en diverses fases per reduir al màxim les molèsties i limitacions, especialment durant la temporada turística i celebracions festives. Precisament aquestes darreres actuacions no s’havien pogut fer abans per la coincidència amb diverses festes i esdeveniments(Nadal, cavalcada dels Reis, Sant Sebastià, la Rua i el Dia de les Illes Balears). L’obra actual finalitzarà abans de l’inici de la Setmana Santa.

Els treballs han suposat la substitució de 300 metres de clavegueram i 200 de conduccions d’aigua potable, per tal de millorar el servei, evitar fuites i avaries.

Així mateix, també s’han renovat els embornals d’aquesta zona per facilitar el drenatge de l’aigua de pluja i evitar inundacions freqüents a la zona de la plaça del Rei Joan Carles I i del passeig del Born.

L’execució d’aquest projecte ha suposat una inversió de 244.500 € i la creació de 8 llocs de feina directes a l’obra.

Tornar
subir