Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA elimina 5.198 pintades vandàliques durant 2022, el doble que el 2021

13 Gen 2023

EMAYA elimina 5.198 pintades vandàliques durant 2022, el doble que el 2021

El servei de neteja de pintades per a immobles privats ha realitzat 142 actuacions front a les 103 de 2021. Perpinyà: “hem duplicat els esforços però continuam necessitant la col·laboració ciutadana per no embrutar i per sol·licitar el servei d’eliminació de pintades a parets privades”

Ramon Perpinyà, president d’EMAYA, ha presentat avui matí el balanç d’eliminació de pintades vandàliques durant l’any 2022, en el qual s’han realitzat 5.198 actuacions, front a les 2.660 de l’any 2021.

A la presentació, Ramon Perpinyà ha destacat aquesta duplicació de la feina de neteja, però també ha recordat que “una ciutat lliure de pintades requereix també la col·laboració ciutadana, per promoure comportaments cívics i evitar aquestes actuacions de vandalisme contra el patrimoni públic. També volem recordar a tots els propietaris afectats per les pintades que poden sol·licitar el servei de neteja d’EMAYA, a preu bonificat”.

La presentació l’ha realitzat a les escales de la plaça Mediterrània, on s’estava realitzant una actuació de neteja de pintades a càrrec de l’equip d’EMAYA destinat a aquesta tasca. Es tracta d’una feina complexa perquè en aquest cas les pintades estan realitzades damunt pedra.

Al llarg de tot l’any aquests equips han eliminat un total de 5.198 pintades vandàliques a tot tipus de superfícies: al mobiliari urbà (papereres, contenidors...), a elements diversos de la via pública (parets, murs i altres estructures i fins i tot a escultures) i a espais privats prèvia sol·licitud dels propietaris. En aquest darrer cas, han estat 142 les actuacions realitzades al llarg de l’any.

Recordem que EMAYA té un servei específic per a l’eliminació de pintades a edificis privats, amb una tarifa simbòlica de 2 € per metre quadrat, que han de sol·licitar els titulars dels immobles afectats. El tràmit és molt senzill i es pot realitzar a través del web de l’empresa pública, en aquest enllaç.

Durant 2022 els equips d’EMAYA específics per a aquestes accions de neteja han realitzat 298 jornades de feina, el que suposa l’eliminació de 17 pintades per jornada i 433 cada mes.

El pressupost total destinat a aquesta tasca és de 331.270 €.

Algunes de les principals actuacions de neteja de 2022 s’han realitzat a zones del litoral com els murs de la platja de Palma, els accessos a Cala Major, els murs de Can Pere Antoni, els murs del passeig del Molinar o les escales de Can Barberà. També s’han realitzat neteges destacades a la plaça del Vapor, el bastió del Príncep, la torre den Pau, sa Riera (parets, pont de l’avinguda de Portugal, pont dels Instituts), les parets exteriors del parc verd de Son Castelló, molí d’en Garleta, zona d’oci caní de Joan Gris, aparcament de la plaça de Madrid o sa Feixina. Recentment, durant el mes de desembre, s’ha realitzat una important actuació d’eliminació de les pintades del parc de Pocoyó.

També destaca la neteja d’elements escultòrics afectats pel vandalisme com la placa dedicada a Gabriel Fuster Mayans, a la plaça Major, el pedestal d’una de les escultures de Tomàs Vila a la plaça de la Reina, o l’escultura de Betty Gold situada a la Ronda de Migjorn, davant el Baluard de Sant Pere o la del carrer de la Pólvora.

Tornar
subir