Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L'actuació especial en el Mercat de l’Olivar permetrà eliminar més de 300 pintades vandàliques

12 Set 2023

L'actuació especial en el Mercat de l’Olivar permetrà eliminar més de 300 pintades vandàliques

Cort incrementa la coordinació entre les àrees municipals per a millorar l'efectivitat en matèria de neteja de grafits

El regidor de Medi Ambient i president d’EMAYA, Llorenç Bauzá, i la regidora d’Infraestructures, Belén Soto, han presentat aquest dimarts l'actuació especial per a eliminar les pintades vandàliques a la Plaça de l’Olivar i el seu entorn.

Aquesta actuació, que és independent dels plans estratègics de neteja, es planteja, per primera vegada, de manera coordinada entre les àrees municipals implicades per a intentar millorar la seva efectivitat. Així, des d’EMAYA s'ha actuat sobre la façana del mercat i des d’Infraestructures s'ha treballat sobre els elements de mobiliari urbà, tancaments i tanques, entre altres. Per la seva part, des de l'àrea de Seguretat i Civisme, desenvoluparan les labors de vigilància i seguiment per a, en el cas que una vegada netejades tornin a aparèixer pintades vandàliques, eliminar-les el més aviat possible.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient ha comentat que l’Ajuntament està treballant per a canviar les ordenances municipals a fi d'endurir les sancions als infractors i que aquestes passin dels 750 euros actuals als 3.000.

La iniciativa desenvolupada en el Mercat de l’Olivar permetrà, segons han comentat Bauzá i Soto, netejar unes 300 pintades a la zona. En el cas d'instal·lacions a la via pública d'empreses privades, com és el cas de l'ONCE, Telefónica o Endesa, seran les pròpies entitats les que es facin càrrec de la neteja.

El regidor de Medi Ambient ha recordat que durant els mesos de juliol i agost EMAYA ha netejat més de 1.100 pintades vandàliques en el municipi i que l'empresa municipal té un servei d'eliminació de grafits per a particulars a un preu simbòlic de 2 euros per metre quadrat. En aquest sentit Bauzá ha apuntat que el nou equip de govern canviarà el sistema de comunicació i que, a partir d'ara i al contrari de com es feia, serà  l’Ajuntament qui es posi en contacte amb els propietaris i comunitats de veïns per a sol·licitar-los el permís per a esborrar els grafits de les seves façanes.

Tornar
subir