Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA instal·la 5 noves fonts d’aigua filtrada a la via pública

12 Abr 2023

EMAYA instal·la 5 noves fonts d’aigua filtrada a la via pública

Quatre estan ubicades a primera línia de costa, entre Cala Gamba i l’Arenal, i una al polígon de Son Valentí | Palma compta ja amb 52 fonts que tenen com a objectiu fomentar el consum d’aigua del grifó i reduir residus

Durant els primers mesos de 2023 EMAYA ha instal·lat 5 noves fonts d’aigua potable filtrada a diverses ubicacions de la via pública. D’aquesta manera Palma compta ja amb 52 d’aquestes fonts, que tenen com a objectius fomentar el consum d’aigua del grifó i la reducció de residus, així com proporcionar un servei a la ciutadania.

Quatre de les noves fonts s’han instal·lat a primera línia de costa, una zona amb gran afluència de passejants, i la cinquena al polígon de Son Valentí. Concretament les noves ubicacions són:

  • Passeig de Cala Gamba, 6 (cantonada carrer de Can Caimari), al Coll d’en Rabassa.
  • Carrer del Pagell, 6, a Can Pastilla.
  • Carretera de l’Arenal, 18 (cantonada carrer de Bartomeu Xamena), a les Meravelles.
  • Carrer de Cartago, 21, a l’Arenal.
  • Carrer dels Fertilitzants, 6, al polígon de Son Valentí.

Aquestes fonts d’aigua de la xarxa d’aigua potable de Palma compten amb un sistema de filtratge similar als dispositius domèstics per tal de millorar-ne el gust, amb un filtre de carbó. Les fonts estan especialment pensades per a omplir botelles i cantimplores reutilitzables, algunes tenen també braç per a beure i una altra sortida a nivell del terra perquè hi puguin beure els cans. Disposen de comptador per poder fer un seguiment del seu ús, detectar fuites o mal funcionament.

La instal·lació d’aquesta tipologia de fonts compleix amb dos objectius bàsics per a EMAYA i l’Ajuntament de Palma: el foment del consum de l’aigua del grifó i la reducció del consum de plàstic (una de les línies estratègiques recollida al Programa local de prevenció de residus municipals de Palma). Cada vegada que s’utilitza una botella reutilitzable o cantimplora per omplir-les d’aigua, s’evita el consum d’una botella de plàstic d’un sol ús.

Durant l’any 2022 les 47 fonts existents varen proporcionar un total de 1.553.830 litres d’aigua als usuaris. D’aquesta manera, es va evitar el consum de 1,5 milions de botelles de plàstic d’un litre o 4,5 milions de 0,33 cl, el que suposa un total aproximat de 15 tones de plàstic estalviades.

Al llarg de 2023 EMAYA té prevista la instal·lació de 11 noves fonts més a diversos carrers, places i espais públics de la ciutat, fins a arribar a un total de 63 fonts.

Tornar
subir