Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Comença la renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram de la plaça d’Espanya

09 Feb 2023

Comença la renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram de la plaça d’Espanya

Aquestes dies es realitzen les primeres cates que determinaran les fases de l’obra i que s’ha previst començar al costat situat entre avingudes i el carrer Marie Curie de la plaça

El batle de Palma, Jose Hila, juntament amb la tinent de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, han visitat avui la plaça d’Espanya per explicar l’inici de les obres de renovació de tot el paviment d’aquest punt neuràlgic de Palma.

Aquesta obra, que inclou la renovació de les canalitzacions de tot l’àmbit situat entre carrer Bisbe Perelló, Bastió d’en Sanoguera i carrer Caputxins, que daten de 1945, és una intervenció conjunta entre EMAYA i l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat  que resoldrà el problema històric d’aquest punt neuràlgic de ciutat al qual es va instal·lar una rajola que s’ha anat trencant amb facilitat i que ha provocat moltes patinades.

Un espai simbòlic

Hila ha destacat que “la plaça d’Espanya és un símbol”. “Afrontam ara aquesta renovació, és una renovació important i amb la qual aprofitam per renovar tota la xarxa que és de 1945, té 80 anys, i farem aquesta renovació que és més que necessària”, ha explicat, i ha detallat que EMAYA farà aquesta part i Infraestructures realizarà la renovació de tot el paviment, la font, les zones ajardinades i el mobiliari urbà. “ Anirem per fases per generar les menors molèsties possibles, està clar que totes les obres generen molèsties però Palma dona una passa més perquè aquest espai estigui a l’alçada de la nostra ciutat”, ha dit

Perpinyà, per la seva banda, ha detallat que són obres se faran per fases iniciant-se per la zona del bar Cristal i fent una forma de U.

Pastor ha explicat que les obres es començaran a notar a partir del  mes que ve. “Aquests primeres dies es faran les cates però a partir del mes que ve es veuran les obres en tota la seva intensitat. Anirem informant i mantenint reunions amb tots els grups afectats tant amb el Mercat, com restauradors i veïns per anar informant en tot moment de les obres que s’estan executant” ha dit, i ha remarcat que a més es protegirà l’arbrat de tot aquest àmbit.

La renovació de la plaça d’Espanya fou adjudicada a l’empresa Melchor Mascaró per un import de 2.542.387 euros (2.083.798,97 de l’Ajuntament i 458.588,31 euros d’EMAYA).

La previsió és que aquesta obra es perllongui 12 mesos i s’anirà executant per sectors. La planificació s’ha realitzat amb l’objectiu de minvar al màxim l’afecció de les obres als propietaris de negocis i als vianants.

Així, avui mateix els tècnics municipals i l’adjudicatària de les obres duen a terme les primeres cates que permeten localitzar els serveis afectats, el resultat de les quals serà determinant per planificar les actuacions.

La primera i la segona fase  de l’obra que tindrà lloc entre març i abril es desenvoluparà a l’àmbit comprès entre avingudes i el carrer Marie Curie (davant dels establiments de menjar de la plaça).

La tercera fase, que previsiblement tindrà lloc a partir de maig i juny,  se centrarà al centre de la plaça i abastarà tot l’àmbit fins a la plaça Porta Pintada.

Seguidament, previsiblement entre els mesos de juny i juliol, s’executaran de forma conjunta tot l’àmbit situat al costat del carrer Caputxins i l’edifici de la Conselleria de Sanitat.

En les darreres fases, que està previst iniciar a partir del juliol i agost, les obres s’executaran a la zona del carrer Bastió d’en Sanoguera i carrer Bisbe Perelló.

En tot moment s’ha planificat que l’accés des d’aquest punt cap al mercat de l’Olivar estigui garantit, tot i que es poden produir talls d’accés puntuals segons el moment de les obres.

La reforma de la plaça d’Espanya contempla les següents millores:

  • Renovació de 8.100 metres quadrats de rajoles per un paviment nou de 80x60x12 de gran resistència. Aquestes rajoles han rebut el vistiplau de la comissió de centre històric.
  • Separació de les pluvials i nova xarxa de d’aigua potable i clavegueram:  actualment la xarxa de recollida de pluvials d’aquest punt de Palma està formada per embornals i el projecte preveu reforçar la línia actual d'embornals i ampliar la superfície de recollida. S’ampliarà la xarxa de pluvials als carrers Caputxins, Bastió d’en Sanoguera i Bisbe Perelló que registra actualment nombroses avaries. A més, EMAYA renovarà la xarxa d'aigua potable i clavegueram, així es renovaran 381,3 m de conduccions de clavegueram i 535 m de xarxa d’abastiment d’aigua potables, amb les corresponentsescomeses i 830 metres de pluvials
  • Reparació de la font que envolta l’estàtua del Rei en Jaume (demolició i nova construcció seguint el model actual per esmenar l’enfonsament que presenta actualment).
  • Millora de la jardineria: s’ampliaran els escocells i se modificarà la jardinera situada al costat de la caseta de manteniment que actualment presenta problemes d’acumulació d’aigua i brutor.
  • Renovació de tot el mobiliari urbà de la plaça: es renovaren diferents elements del mobiliari urbà com bancs i altres.
  • Altres actuacions: s’actualitza la banda d’encaminament. Es manté l’enllumenat actual.
Tornar
subir