Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El pla de xoc “Palma a Punt” duit a terme en els sectors 11 i 13 conclou amb la retirada de 23 tones de residus, la neteja de 1.277 contenidors i l'aigualeig de 271 quilòmetres de vorera

08 Des 2023

El pla de xoc “Palma a Punt” duit a terme en els sectors 11 i 13 conclou amb la retirada de 23 tones de residus, la neteja de 1.277 contenidors i l'aigualeig de 271 quilòmetres de vorera

Els treballs d'aquests dies s'han desenvolupat en els barris del Rafal Vell, El Vivero, Son Cladera, Son Rutlan, Rafal Nou, Estadi Balear, Son Malferit, el Secar de la Real, Establiments, Son Sardina i La Indioteria, entre d’altres

Les diferents àrees municipals implicades en el pla de xoc de neteja i millora dels barris, emmarcat en el programa “Palma a Punt”, han finalitzat els treballs que s'han desenvolupat durant la segona quinzena de novembre en els sectors 11 i 13  amb la retirada de 23 tones de residus, el manteniment i neteja de 1.277 contenidors i l'aigualeig de 271.179 metres lineals de vorera, entre d’altres.

Aquests sectors engloben els barris del Rafal Vell, El Vivero, Son Cladera, Son Rutlan, Rafal Nou, Estadi Balear, Son Malferit, el Secar de la Real, Establiments, Son Sardina i La Indioteria, entre d’altres  .

Així, pel que fa a EMAYA les actuacions han estat les següents:

  • S'han retirat 107 pintades.
  • S'han desbrossat més de 10.200 ml de vorada.
  • S'ha realitzat el manteniment i s’han netejat 1.157 papereres.
  • S'ha realitzat el manteniment i s’han netejat 228 àrees d'aportació, amb un total de 1.277 contenidors entre lateral i bilateral.
  • S'han netejat mitjançant bufadora i aigualeig uns 271.000 ml de vorera.
  • S'han retirat tots els estris de la zona.
  • En total es calcula la retirada d'unes 23 t de residus.

La regidoria de Seguretat i Civisme, per part seva, ha realitzat labors d'acompanyament i suport a les brigades de neteja i també ha realitzat diversos dispositius de control de circulació i seguretat ciutadana a l'àrea amb els següents resultats:

  • 40 denúncies a patinets, entre les quals destaquen els expedients per circular amb cascs, per anar sense element reflector, per circular parlant amb el mòbil i per conduir per la vorera, entre altres.
  • 15 denúncies a turismes, vàries per no haver passat la ITV i altres per circular usant el mòbil.

Des de l'àrea d’Infraestructures han treballat en la reparació de l'asfalt i voreres de diversos carrers del sector, com a la carretera d’Establiments, així com en la reparació i neteja de fanals, com la realitzada a Son Flor. També s’ha millorat l'accessibilitat de passos de vianants, manteniment de semàfors i en el desbrossament d'escocells, treball de poda i reposició amb la plantació de 111 arbres.

Finalment, des de l'àrea de Sanitat, que s'encarrega de controlar les plagues, s'ha actuat en la desratització de 2.572 tapes de residuals i en la desinsectació per a cuques molles de 8.549 pous de clavegueram. Així mateix s'ha controlat la presència del moscard tigre a 72 embornals, s'han fet treballs de desratització als parcs i jardins del sector i s'ha controlat la presència de cuques molles en els col·legis dels barris.

El pla de reforç s'ha complementat amb l'actuació de la plantilla de controladors mediambientals, que han estat informant els veïnats de les ordenances municipals en matèria de civisme.

Durant la primera quinzena de desembre “Palma a Punt” es trasllada als sectors 12 A i 12B, que inclou, les zones de Can Pere Antoni, el Molinar, Coll d’en Rabassa, Son Ferriol, Can Pastilla, l’Arenal, Sant Jordi i l’Aranjassa entre altres àrees.

“Palma a Punt” anirà girant per tots els barris del municipi de manera escalonada i la intenció és que es facin aquestes actuacions especials almenys dues vegades a l'any a cada zona.

Tornar
subir