Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA incorpora 12 nous vehicles per a la neteja de la ciutat

07 Mar 2023

EMAYA incorpora 12 nous vehicles per a la neteja de la ciutat

Els 2 nous camions agranadors milloraran el rendiment de la neteja de superfícies àmplies. A més es comptarà amb 8 noves agranadores lleugeres i 2 fregadores per a la neteja mecànica de carrers per a vianants i voravies amples

EMAYA ha incorporat 12 vehicles nous a la seva flota del servei de neteja de la ciutat. L’adquisició d’aquests vehicles ha suposat una inversió d’1.267.340 euros i permetrà renovar i ampliar la maquinària destinada a la neteja de Palma.

Es tracta de vehicles de darrera generació que aporten majors rendiments, menor consum de combustibles, reducció dels renous i de les emissions, a més de ser més còmodes en la seva conducció i realització de les tasques de neteja per a les persones operàries del servei.

La incorporació més destacada és la de 2 nous camions agranadors. Es tracta de vehicles de grans dimensions (6,36 m de llarg per 2,15 d’amplària i 3,26 d’alçada), que funcionen amb gas natural (GNC). A pesar de les seves dimensions tenen una elevada mobilitat i un gran rendiment en la tasca d’agranat mecànic. A més a més estan dotats amb sistema d’aplicació d’aigua per reduir la pols que es genera i humidificar els raspalls d’agranat.

Per aquestes característiques es destinaran especialment a la neteja de vials, en llocs on la superfície sigui gran i la tasca requereixi desplaçaments elevats. Treballaran especialment en el districte de Ponent i a les zones rurals de Sant Jordi, Son Ferriol, l’Aranjassa, la Casa Blanca, etc.

Les 8 noves agranadores lleugeres permetran renovar l’agranat mecànic amb aquests nous vehicles d’elevada maniobrabilitat. Les seves dimensions són de 4,5 m de longitud i 2 m d’amplària. Estan destinades especialment a la neteja de voravies, places i carrers per a vianants, especialment del districte de Llevant.

Pel que fa a les 2 noves fregadores, es tracta d’uns vehicles dièsel, de longitud total de 4,5 m i 2,15 d’amplada, especialitzats per al fregat mecànic, amb aplicació d’aigua amb detergent. Estan destinades especialment a les vies per a vianants, places, carrers amb voravies amples, especialment allà on hi ha un ús intensiu. Es destinaran especialment al centre, carrers de vianants com Blanquerna, Nuredduna i altres vies similars de les diverses barriades de la ciutat.

Amb aquestes noves incorporacions, EMAYA passa a disposar de 226 vehicles destinats al servei de neteja. L’any 2022 ha estat l’any amb més incorporacions de nous vehicles, amb un total de 27 entre agranadores lleugeres i pesades, vehicles de neteja amb aigua i diverses tipologies de camions. Properament s’incorporaran també 3 nous furgons amb equipament per a la neteja amb aigua a pressió.

Tornar
subir