Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA inicia la renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram de la plaça d’Espanya i carrers dels voltants

01 Mar 2023

EMAYA inicia la renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram de la plaça d’Espanya i carrers dels voltants

Una vegada finalitzades les cates de prospecció, les obres de substitució de les canonades de 80 anys d’antiguitat s’inicien dijous dia 2 de març

Aquest dijous dia 2 de març EMAYA inicia les obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram de la plaça d’Espanya.

Recordem que el passat dia 9 de febrer es varen iniciar les primeres actuacions prèvies a l’inici de l’obra, que formen part del projecte conjunt de l’Àrea d’Infraestructures i EMAYA de reforma de la Plaça d’Espanya. El projecte contempla la renovació de tot el paviment, la font, les zones enjardinades i el mobiliari urbà; fou adjudicat a l’empresa Melchor Mascaró per un import de 2.542.387 euros (2.083.798,97 de l’Ajuntament per la renovació de la plaça i 458.588,31 euros d’EMAYA per a la renovació de les canalitzacions).

La primera actuació realitzada, durant les passades setmanes, han estat les cates per localitzar els serveis afectats i fer la planificació definitiva de les actuacions de renovació de la xarxa.

En aquesta obra es substituiran unes canalitzacions d’aigua potable i clavegueram que daten de 1945, amb una antiguitat de gairebé 80 anys, de tot l’àmbit de la plaça, els carrers de Marie Curie, dels Caputxins, del Bisbe Perelló, Bastió d’en Sanoguera. Així es renovaran 381,3 m de conduccions de clavegueram i 535 m de xarxa d’abastiment d’aigua potable, amb les corresponents escomeses. A més l’àrea d’Infraestructures realitzarà 830 metres de canalitzacions d’aigües pluvials per tal de separar-les de les aigües residuals.

Per a reduir al mínim les molèsties als establiments comercials i de restauració, i als vianants, l’obra es realitzarà per fases. Així mateix, en tot moment, des d’EMAYA i l’Ajuntament s’informa i es mantenen reunions amb tots els afectats, com el Mercat de l’Olivar, els restauradors, comerços i veïns per anar informant de forma continuada sobre el desenvolupament de les obres.

Fases de l’obra de renovació de les canalitzacions

  • La primera fase de l’obra, que tindrà lloc entre març i maig, es desenvoluparà a l’àmbit comprès l’Avinguda del Gran General Consell i la plaça de la Porta Pintada (cantonada amb l’entitat financera, davant dels establiments de menjar de la plaça).
  • La segona fase, que previsiblement tindrà lloc entre abril i juny, se centrarà entre la plaça de la Porta Pintada i abastarà tot l’àmbit fins a l’Avinguda d’Alexandre Rosselló.
  • Seguidament es realitzarà la tercera fase, previsiblement el mes de juliol, quan s’executarà de forma conjunta tot l’àmbit situat al costat del carrer dels Caputxins i l’edifici de la Conselleria de Sanitat.
  • A la darrera fase, entre juliol i agost, les obres s’executaran a la zona del carrer Bastió d’en Sanoguera i el carrer del Bisbe Perelló.

En tot moment s’ha planificat que l’accés des d’aquest punt cap al mercat de l’Olivar estigui garantit, tot i que es poden produir talls  puntuals segons el moment de les obres. Així mateix es garanteix el pas de vianants a la plaça de la Porta Pintada.

Tornar
subir