Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA inicia la licitació de vehicles elèctrics de recollida de residus i punts de recàrrega finançats pels fons Next Generation

27 Abr 2022

EMAYA inicia la licitació de vehicles elèctrics de recollida de residus i punts de recàrrega finançats pels fons Next Generation

Es tracta de 5 camions per a la recollida de trastos i 3 furgons de neteja amb aigua, els primers elèctrics que tendrà l’empresa pública d’aquestes característiques

Ahir el va publicar a la Plataforma de Contractació del Sector Públic els anuncis d’EMAYA de la licitació per al subministrament de vuit vehicles elèctrics per a la neteja viària i la recollida de residus i de licitació de la instal·lació de punts de recàrrega per a 8 vehicles elèctrics a Son Pacs. Aquestes actuacions estan finançades per la Unió Europea - NextGenerationEU - Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Els vehicles elèctrics han de tenir unes característiques concretes per adaptar-se a les condicions de feina al centre històric de Palma. El seu objectiu és substituir els actuals equips dièsel que actualment hi fan feina i així contribuir de forma notable a la reducció de les emissions en aquesta àrea, especialment amb la previsió de la declaració d’una zona de baixes emissions.

Els furgons elèctrics hauran de ser equips d’alta precisió, per a realitzar funcions de neteja a àrees de contenidors, zones de vianants, escales i altres punts del centre històric. Estaran equipats amb equips d’aigua a pressió i un dipòsit d’aigua neta.

Dos dels camions han de ser de caixa oberta, destinats al servei de recollida de trastos en el centre històric. Per altra banda, els altres 3 camions, de tipus recol·lector de residus, es destinaran a la recollida selectiva, especialment la recollida porta a porta als establiments comercials i turístics del centre.

Tots aquests vehicles, a més d’eliminar les emissions contaminants per a l’atmosfera, tenen un impacte molt positiu pel que fa a la reducció dels renous.

El conjunt d’aquets vehicles es licita per 1.218.000 € i els punts de recàrrega per 650.000 euros.

Aquests punts de recàrrega que ara es liciten està previst que conformin una electrolinera ubicada a les instal·lacions d’EMAYA a Son Pacs, amb 8 punts de recàrrega ràpida, de 50 kW, que permeten la càrrega dels vehicles en només 30 min – 2 h. Aquesta característica és imprescindible per al treball intensiu i en diversos torns al llarg del dia que requereixen les tasques a les quals estan destinats els vehicles.

Objectius UE 

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d'inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. 

Enllaç per a més informació: 

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

Concretament, aquesta contractació s’adequa i contribueix a la consecució als objectius del COMPONENT 1 i 6 del PRTR, en concret aquelles encaminades a:

  • Accelerar la implementació de zones de baixes emissions: EMAYA assumeix el seu compromís amb la implementació d’una ZBE a Palma, implementant serveis de neteja i recollida amb vehicles amb zero emissions.
  • Accelerar la penetració de la mobilitat elèctrica: EMAYA continua amb el seu procés d’electrificació de flota, encaminada a una mobilitat de 0 emissions.
  • Canalitzar les inversions necessàries per a la provisió d’un sistema de transport digital y sostenible.
Tornar
subir