Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, EMAYA convoca avui la tretzena edició del concurs de fotografia OPTICAIGUA

22 Mar 2022

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, EMAYA convoca avui la tretzena edició del concurs de fotografia OPTICAIGUA

La presentació s’ha realitzat al punt informatiu per a promoure el consum de l’aigua del grifó, instal·lat al mercat de l’Olivar

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra arreu del món avui dia 22 de març, el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, ha presentat el concurs de fotografia OPTICAIGUA. Aquesta és la tretzena edició; el concurs se celebra des de l’any 2007, emperò es va interrompre els anys 2019 i 2020 per la pandèmia.

Tal i com ha declarat Ramon Perpinyà, “és una bona notícia poder presentar avui el concurs OPTICAIGUA, després de dos anys d’interrupció. Era ja una tradició a EMAYA celebrar el Dia Mundial del Aigua obrint la convocatòria d’aquest concurs de fotografia que avui recuperam”.

Com en anteriors edicions, el concurs s’organitza amb la col·laboració de les empreses del sector TotFoto (José Juan Albertí) i FotoRuanoPro (Carlos Ruano), que han assistit a la presentació d’avui.

El Dia Mundial de l’Aigua és una celebració que promou l’Organització de les Nacions Unides per a conscienciar la societat sobre la importància de l’aigua, fomentar-ne el seu ús responsable i la gestió sostenible.

Enguany, el lema del concurs és “El cicle de l’aigua a Palma”. Les fotografies presentades al concurs hauran de tenir relació amb la visió de l’aigua com a dret bàsic de les persones i la seva gestió a Palma com a bé públic, de tothom. Qualsevol imatge que reflecteixi aquestes idees pot ser objecte de les fotografies presentades en aquesta edició d’OPTICAIGUA.

El termini d’admissió de fotografies s’obri avui dia 22 de març i finalitza el 22 d’abril. Cada participant pot presentar una fotografia de la qual en sigui l’autor o autora. No es poden presentar obres premiades en altres concursos i hauran d’estar identificades amb un títol. Les persones participants han de ser  residents a Mallorca.

Les fotografies s’han de presentar en format JPG, amb un màxim de 5 MB, a través del web www.opticaigua.com.

Entre les fotografies participants el jurat lliurarà en un acte públic al Casal Solleric un primer premi (val de 800 € en productes de fotografia), un segon premi (val de 350 € en productes de fotografia), i un tercer premi (val de 250 € en productes de fotografia) Hi haurà també 5 accèssits (vals de 100 € en impressió / revelatge) i 5 finalistes (val per a un taller de fotografia). Així mateix hi ha un premi especial per a la millor foto presentada per un treballador o treballadora d’EMAYA (500 € en productes de fotografia).

Els guardons són possibles gràcies a la col·laboració de les dues empreses col·laboradores, TotFoto i FotoRuanoPro, a les quals EMAYA agraeix la seva continuïtat que fa possible cada any OPTICAIGUA.

Una vegada el jurat hagi seleccionat les imatges premiades es realitzarà una exposició de les millors fotografies, que seran exhibides al Casal Solleric a partir de dia 12 de maig.

Es poden consultar les bases i tota la informació del concurs al web www.opticaigua.com

Objectiu: promoure el consum de l’aigua del grifó per a beure

La presentació del concurs de fotografia ha tengut lloc a la plaça de l’Olivar, on EMAYA ha instal·lat durant tot el dia un punt informatiu per promoure el consum de l’aigua del grifo i difondre l’ús de les noves fonts d’aigua potable filtrada.

Entre 2019 i finals de 2021 EMAYA ha instal·lat 33 fonts d’aigua potable filtrada als carrers i places de Palma, amb l’objectiu de proporcionar aigua per a beure als vianants, promoure el consum d’aigua del grifó, la reutilització i la reducció d’envasos de plàstic. La instal·lació d’aquest tipus de fonts tindrà continuïtat al llarg de 2022, quan EMAYA instal·larà 30 noves fonts a diversos carrers, places i espais públics de la ciutat.

Ramon Perpinyà ha recordat que “la nostra ciutat compta amb una xarxa potable de qualitat i amb totes les garanties sanitàries. Així mateix, cada vegada que s’utilitza una botella reutilitzable o cantimplora s’evita el consum de botelles de plàstic d’un sol ús”. L’aigua de Palma és potable, té totes les garanties sanitàries per al consum humà, es controla i s’analitza de forma continuada. Cada vegada són més les persones que la consumeixen, tant sigui de forma directa del grifó com després de tractaments domèstics de filtratge que en milloren el gust (com el que té aquesta font).

Tornar
subir