Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Palma s’uneix a la xarxa de ‘Municipis Agermanats pel Vidre’ i rep la “clau de vidre reciclat” entregada per Ecovidrio

18 Mai 2022

Palma s’uneix a la xarxa de ‘Municipis Agermanats pel Vidre’ i rep la “clau de vidre reciclat” entregada per Ecovidrio

A més de Palma, Algaida, Alcúdia, Bunyola, Campanet, Esporles i Manacor s’han unit a aquesta campanya, juntament amb 50 municipis de tot l’estat

Avui matí el gerent d’EMAYA, Manuel J. Menéndez ha recollit la clau de vidre reciclat que ha lliurat Ecovidrio al municipi de Palma a l’acte celebrat a Can Gordiola, Algaida.

L’objectiu de la iniciativa “Municipis Agermanats pel Vidre” és reconèixer a aquelles localitats que han estat lligades històricament, així com emfatitzar les seves qualitats sostenibles i potenciar la recollida selectiva dels envasos a través del contenidor verd.

Aqueta iniciativa commemora, així mateix, l’Any Internacional del Vidre declarat per l’ONU. Per això Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya; ANFEVI (Asociación de Fabricantes de Envases de Vidrio); el CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) amb el recolzament de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern han “Agermanat” de forma simbòlica a set municipis de les Illes Balears per la seva vinculació històrica i sociocultural amb el vidre.

Al llarg de 2022, fins a 50 municipis d’11 comunitats autònomes es sumaran a la xarxa de Municipis Agermanats pel Vidre. En el cas de les Illes Balears: Algaida, Alcúdia, Bunyola, Campanet, Esporles, Manacor i Palma han rebut les seves claus fabricades amb vidre reciclat de forma artesanal que simbolitza l’agermanament dels municipis.

 

L’acte, celebrat avui a Gordiola -especialistes en vidre bufat des de 1719- ha estat presidit pel conseller de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, Miquel Mir, y ha comptat amb l’assistència de Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio; Maria Aldeguer, responsable de Gordiola; Manuel Cubero, representant d’ANAREVI (Agrupación nacional de Reciclado de Vidrio), Sebastià Sansó, Director General de Residus i Educació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern i els representants institucionals dels ajuntaments de Palma, Bunyola, Alcúdia, Algaida, Esporles, Campanet y Manacor.

 

L’adhesió a aquesta iniciativa és simbòlica i tots els municipis que es sumen manifesten i reconeixen la importància del material i el seu recolzament a l’Any Internacional del Vidre declarat per l’ONU, comprometent-se des del consistori corresponent pel foment i la millora de la recollida selectiva d’envasos de vidre amb la finalitat de preservar la circularitat, contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i evitar la innecessària explotació dels recursos naturals.

 

En el cas de Palma s’han tengut en compte que compta amb la vidrieria artística Fiol, que fabrica i restaura vidrieres emplomades des de 1964. En el seu taller han confeccionat més de 10.000 vitralls emplomats que segueixen el mateix procés de fabricació que es seguia a l’Edat Mitjana. Entre les seves feines es destaca la restauració de varis finestrals de la Catedral de Palma, la restauració de vitralls i claraboia del Parlament de les Illes Balears i altres vitralls d’edificis religiosos. En matèria de reciclat d’envasos de vidre, Palma, amb 21 kg d’envasos de vidre per habitant, es situa entre les 10 capitals més recicladores i incrementa la recollida selectiva d’envasos de vidre en un 14%.

Tornar
subir