Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Palma participa a la campanya d’estiu d’Ecovidrio “Banderes Verdes” per a incrementar el reciclatge del vidre

16 Jun 2022

Palma participa a la campanya d’estiu d’Ecovidrio “Banderes Verdes” per a incrementar el reciclatge del vidre

Banderes Verdes premia l’esforç de l’hostaleria local i al propi consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, llança la tercera edició del Movimiento Banderas Verdes. Aquesta iniciativa té com a objectiu guardonar l’esforç d’establiments hostalers de la zona , la hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la sostenibilitat durant l’estiu, en especial pel que fa a la gestió correcta dels seus residus.

 

Aquesta edició comptarà amb la participació de 22 municipis de les Illes Balears, als que s’ha unit l’Ajuntament de Palma i 269 establiments hostalers de la localitat. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar  al sector hostaler per arrabassar la Bandera Verda a Sant Antoni de Portmany, guanyador de la darrera edició.

 

La campanya, que es desenvoluparà del 15 de juny al 31 d’agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen  en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seva implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular i descarbonitzat.

 

Al finalitzar la temporada, Ecovidrio premiarà a l’establiment més madur en la gestió ambiental de la seva activitat.

 

Banderes Verdes es consolida com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvolupa a 144 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de quasi 15.000 establiments hostalers.

 

Tornar
subir