Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Ajuntament iniciarà la setmana que ve la neteja del solar de Son Güells

14 Set 2022

L’Ajuntament iniciarà la setmana que ve la neteja del solar de Son Güells

La Junta de Govern ha adjudicat la neteja per procediment d’emergència per tal de donar compliment al requeriment del Jutjat d’Instrucció

La Junta de Govern celebrada avui dia 14 de setembre ha aprovat declarar d’emergència, licitar i adjudicar el servei de retirada, transport i tractament dels residus ubicats al solar de Son Güells, en compliment del requeriment judicial del Jutjat d’Instrucció número 4 que es va rebre el passat dia 2 de setembre. La neteja s’iniciarà el proper dimecres dia 21 de setembre i té un termini d’execució de dos mesos.

Aquest servei s’ha adjudicat per 383.272,34 €, als quals s’hauran de sumar els costos de tractament, estimats en 762.000 €, que s’abonaran a TIRME i Mac Insular.

Recordem que l’Àrea de Medi Ambient té un expedient obert per l’abocament de residus en aquest solar de 27.500 m2, situat a Son Güells i que, a requeriment del SEPRONA, es va obrir una causa al Jutjat d’Instrucció. En aquest solar s’han acumulat durant anys un gran volum de residus, bona part qualificats com a perillosos: vehicles, electrodomèstics, extintors, bateries, envasos contaminants, fibrociment, etc., a més d’importants quantitats de residus de construcció. Es calcula que en aquest solar s’han acumulat unes 15.000 tones de residus de construcció, 60 tones de fibrociment, una vintena de vehicles, 10 embarcacions i altres restes i peces de vehicles, 25 electrodomèstics, una cinquantena de bombones d’heli, d’oxigen, més de 80 bidons... etc., encara que fins que no es realitzi la retirada no es sabran amb exactitud les quantitats.

Davant els riscos de contaminació que comporta aquesta acumulació de residus, per la generació i filtració de lixiviats, la proximitat al torrent de na Bàrbara i el risc d’incendis, el Jutjat va instar a l’Ajuntament de Palma a realitzar la neteja per la via d’emergència.

Prèviament l’Ajuntament de Palma ja havia procedit al tancament del solar el desembre de 2021, per evitar nous abocaments i aquest mes d’agost EMAYA ha realitzat les tasques de desbrossament, imprescindibles per a facilitar la neteja i retirada dels residus.

Precisament EMAYA serà la responsable de la direcció i supervisió de la neteja.

La Junta de Govern també ha acordat traslladar aquesta resolució al Jutjat d’Instrucció número 4, al Servei de residus del Govern de les Illes Balears, al SEPRONA i a la propietat del solar, que haurà de fer-se càrrec de la neteja i dels danys i perjudicis ocasionats, tal com correspon en els casos d’execució subsidiària.

Tornar
subir