Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma aprova el projecte de millora de la coberta protectora i del sistema de seguiment de l’abocador clausurat de Son Reus

13 Oct 2022

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma aprova el projecte de millora de la coberta protectora i del sistema de seguiment de l’abocador clausurat de Son Reus

El projecte es troba en fase de licitació per 6,9 milions d’euros

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma va aprovar dimarts el projecte de millora de la coberta protectora i del sistema de seguiment de l’abocador clausurat de Son Reus.

 

Es tracta d’una inversió de 6,9 milions d’euros, a càrrec d’EMAYA, que s’emmarca en el pla de gestió ambiental i de manteniment de l'abocador clausurat i de l'abocador de coa de Son Reus. Recordem que EMAYA té encomanades les tasques de manteniment post-clausura d’aquest abocador titularitat del Consell de Mallorca.

 

Ramon Perpinyà, regidor de Medi Ambient i president d’EMAYA ha recordat que l’empresa pública “realitza totes les tasques necessàries de manteniment i gestió de l’abocador clausurat de Son Reus, un dels més ben mantinguts de l’Estat, perquè l’abocador clausurat no suposi cap risc de contaminació per al seu entorn”.

 

La renovació de la coberta de l’abocador té com finalitat d’impedir la penetració d’aigua de pluja a la massa de residus i prevenir així la generació de lixiviats que es puguin filtrar al subsol. També es millora el sistema de captació d’aigua del perímetre de l’abocador.

 

Entre les actuacions previstes es millorarà el sistema de seguiment ambiental de l’aqüífer mitjançant la construcció de nous piezòmetres i l’automatització de la presa de mesures de la qualitat de les aigües.

 

Igualment es contempla la construcció d’un nou rentador de camions d’EMAYA per tal de millorar les condicions i ubicació de l’actual situat a les immediacions de l’abocador.

 

El projecte aprovat avui per la Junta de Govern també va ser aprovat prèviament per les direccions generals de Residus i de Recursos Hídrics de la CAIB. Ara mateix es troba en fase de licitació.

 

Recordem que actualment es troba en execució la construcció de la nova depuradora per al tractament dels lixiviats que es puguin generar en aquests abocadors, amb l’objectiu d’evitar el risc de contaminació. La nova instal·lació incrementa la capacitat de depuració i modifica el sistema de depuració, que es farà, quan finalitzin les obres, pel sistema d’osmosi, més efectiu per eliminar els possibles contaminants presents als lixiviats. La construcció d’aquesta depuradora ha suposat una inversió de més d’1,2 milions d’euros.

 

Per altra banda, i també en el marc del pla integral de gestió ambiental i de manteniment de l'abocador clausurat de Son Reus, es troba en procés de licitació el tancament de les basses de lixiviats i s’executen de forma continuada les tasques de manteniment necessàries per seguretat ambiental i prevenció de la contaminació.

Tornar
subir