Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA inicia les obres de restauració de l’antic dipòsit d’aigua de Can Valero

13 Mai 2022

EMAYA inicia les obres de restauració de l’antic dipòsit d’aigua de Can Valero

Es realitza una intervenció de conservació d’aquest element ja fora d’ús, pel seu caràcter emblemàtic. EMAYA havia rebut una petició de rehabilitació procedent del centre educatiu Aula Balear, situat davant el dipòsit

EMAYA va iniciar el passat mes d’abril les obres de restauració de l’antic dipòsit d’aigua de Can Valero, per tal de preservar un element emblemàtic d’aquesta zona de Palma.

L’actuació té un pressupost de 65.000 € i un termini d’execució de dos mesos. El seu objectiu és preservar l’estructura de l’antic dipòsit i evitar la seva degradació, així com adequar el seu entorn. Es procedirà a la demolició d’una de les estructures existents devora el dipòsit i es crearà un punt d’aparcament i recàrrega per a vehicles elèctrics d’EMAYA.

Aquest dipòsit d’aigua actualment fora d’ús es va construir els anys seixanta, quan es va urbanitzar el polígon de Can Valero, en el marc de l’antic sistema d’abastiment d’aigua d’aquesta zona.

Quan es va deixar d’utilitzar, es va iniciar un procés de degradació que posava en perill la conservació de la seva estructura. S’estudiaren les diverses alternatives i es va rebre una petició per a la seva rehabilitació procedent del centre educatiu Aula Balear, situat just al davant del dipòsit. Per tractar-se d’un element emblemàtic de la zona, es va optar per la seva restauració front a l’enderrocament.

Tornar
subir