Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El primer semestre de 2022 EMAYA ha eliminat 2.445 pintades vandàliques

12 Jul 2022

El primer semestre de 2022 EMAYA ha eliminat 2.445 pintades vandàliques

Gairebé es duplica la intensitat de feina de 2021, quan en tot l’any es varen eliminar 2.660 pintades

Durant el primer semestre de 2022 EMAYA ha eliminat 2.445 pintades, fruit del vandalisme a diversos elements de la via pública (contenidors, papereres, murs, escultures, parets, façanes, etc.).

 

Aquesta xifra suposa duplicar la mitjana de neteja de 2021, quan en tot l’any es varen realitzar 2.660 intervencions, 1.330 durant el primer semestre. En aquests primers sis mesos de 2022, amb 2.445 actuacions, una mitjana de 16,3 pintades eliminades per jornada.

 

Una part important d’aquestes pintades vandàliques, unes 2.000, s’han eliminat de contenidors i papereres. A altres elements diversos de la via pública, com parets, murs i altres estructures de la ciutat, o fins i tot a escultures, s’han eliminat més de 440 pintades. Prop d’un centenar són actuacions a façanes privades, en el marc del servei l’eliminació de pintades a edificis privats.

 

El servei d’eliminació de pintades vandàliques compta amb 4 operaris/àries, un furgó dotat del material i les eines per a aquesta funció i un vehicle amb equip d’aigua a pressió. El cost d’aquests primers sis mesos de l’any ha estat de 165.000 €, una mitjana de 67,5 € per pintada retirada.

 

Algunes de les principals actuacions de neteja d’aquests darrers mesos s’han realitzat a zones del litoral com els murs de la platja de Palma, els accessos a Cala Major, els murs de Can Pere Antoni o les escales de Can Barberà. També s’han realitzat neteges destacades a sa Riera (parets, pont de l’avinguda de Portugal, pont dels Instituts), les parets exteriors del parc verd de Son Castelló, molí d’en Garleta, zona d’oci caní de Joan Gris, aparcament de la plaça de Madrid  o sa Feixina.

 

També destaca la neteja d’elements escultòrics afectats pel vandalisme com la placa dedicada a Gabriel Fuster Mayans, a la plaça Major, al pedestal d’una de les escultures de Tomàs Vila a la plaça de la Reina, o l’escultura de Betty Gold situada a la Ronda de Migjorn, davant el Baluard de Sant Pere o la del carrer de la Pólvora.

 

Per altra banda, durant aquest semestre s’han realitzat 104 actuacions a parets d’edificis privats, prèvia sol·licitud per part dels propietaris dels edificis. Recordem que EMAYA té un servei específic per a l’eliminació de pintades a edificis privats, amb una tarifa simbòlica de 2 € per metre quadrat, que han de sol·licitar els titulars dels immobles afectats. Algunes d’aquestes accions de neteja s’han realitzat al carrer de Josep Darder, d’Alfons el Magnànim, d’Eusebi Estada, de Jaume Balmes, Costa de la Pols, passatge de Joan XXIII, de Luca de Tena, passeig Marítim, del Marquès de la Fontsanta, etc.

Tornar
subir