Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L’Ajuntament participa a Greencities, fòrum de la Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, amb la presentació de “Palma Renovable”

30 Set 2021

L’Ajuntament participa a Greencities, fòrum de la Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, amb la presentació de “Palma Renovable”

El gerent d’EMAYA, Manuel José Menéndez exposa el projecte perquè el 100% del consum energètic municipal procedeixi íntegrament de fonts renovables

El gerent d’EMAYA, Manuel José Menéndez Prieto, ha presentat avui el projecte “Palma Renovable” en el marc de la trobada Greencities i S-Moving que se celebra aquests dies 29 i 30 de setembre a Màlaga.

 

Palma Renovable és un ambiciós projecte per dotar la ciutat d’instal·lacions de generació d’energia a partir de fonts renovables (fotovoltaica, biogàs i hidroelèctrica) per tal d’abastir l’any 2030 el 100% del consum d’electricitat de tots els organismes i empreses municipals, estimat en 120.000 MWh/any.

 

Així mateix, es projecte la creació d’una xarxa comercial de 2.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a preus reduït, distribuïts a 50 electrolineres alimentades amb plaques solars.

 

EMAYA, recentment constituïda en empresa comercialitzadora d’electricitat i gas, serà l’encarregada de projectar i gestionar els serveis de les instal·lacions de generació d’energia renovable necessàries per l’abastiment municipal: instal·lacions d’energia solar fotovoltaica d’autoconsum, aprofitament dels fangs resultats de la depuració de les aigües residuals, generació d’energia hidroelèctrica aprofitant la baixada de l’aigua de l’embassament de Cúber, així com instal·lacions d’emmagatzematge d’energia, per a arribar a una potència instal·lada de 65 MW per generar el 100% del consum municipal de 120 GWh/any.

 

Aquestes infraestructures faran de l’Ajuntament de Palma el primer consistori capaç d’autoabastir-se íntegrament de fonts renovables, amb instal·lacions i comercialitzadora pròpia. És una fita fonamental en la transició ecològica que té com a objectiu lluitar contra en canvi climàtic i reduir les emissions tal com marquen els compromisos de la Unió Europa.

 

Greencities, Fòrum d’Intel·ligència i Sostenibilitat Urbana, i S-Moving, Mobilitat Intel·ligent i Sostenible són les principals trobades nacionals sobre gestió urbana, que reuneixen a representants municipals, professionals i empreses implicades en el desenvolupament urbà intel·ligent i sostenible. Aquest esdeveniment anual té lloc enguany al Palacio de Feria y Congresos de Màlaga, organitzat per l’Agencia de Innovación y Desarrollo de Andalucía – IDEA, de la Junta d’Andalusia. Reuneix una àmplia representació municipal de tota Espanya, amb l’assistència de càrrecs de caràcter tècnic i polític, que abordaran els reptes i oportunitats de les ciutats cap a l’eficiència i la sostenibilitat.

 

Tornar
subir