Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Palma competirà aquest estiu per revalidar la Bandera Verda d’Ecovidrio

22 Jul 2021

Palma competirà aquest estiu per revalidar la Bandera Verda d’Ecovidrio

“Banderas Verdes” premia l’esforç de l’hoteleria local i al propi consistori pel seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre i la lluita contra el canvi climàtic

Palma participarà una vegada més en la iniciativa d’Ecovidrio “Bandera Verde”, per a fomentar la recollida selectiva i el reciclatge del vidre en el sector de la restauració. En la passada edició Palma va aconseguir aquest guardó juntament amb Almuñécar, Marbella, Pals, Tossa de Mar, Benidorm, Dénia i San Javier.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, llança una nova edició del “Movimiento Banderas Verdes”, una iniciativa que té com objectiu guardonar l’esforç d’establiments hostalers de la zona , l’hostaleria local i l’activisme dels municipis costaners per la transició verda en un context marcat per la recuperació de la pandèmia per la Covid-19.

Aquesta edició comptarà amb la participació de 20 municipis de les Illes Balears, als que s’ha unit l’Ajuntament de Palma i 264 establiments hostalers de la localitat. Junts tractaran d’incrementar els nivells de recollida selectiva d’envasos de vidre i mobilitzar al sector hostaler per a revalidar la “Bandera Verde”.

El batle de Palma, José Hila, ha fet una crida al sector hostaler i a la ciutadania per a que es sumi a la iniciativa. “Animo a tothom a que aposti pel reciclatge de vidre i ens ajudi a construir una ciutat més verda. Perquè som una ciutat implicada amb el medi ambient i la sostenibilitat. Reciclar vidre és un clar exemple d’economia circular: d’un envàs de  vidre se’n genera un altre exactament igual infinites vegades”, ha dit el batle.

 “Banderas Verdes”, un moviment per la recuperació verda   

“Banderas Verdes” es consolida com una de les iniciatives clau de l’aliança d’Ecovidrio amb l’hostaleria en un moment marcat per la recuperació de la pandèmia i la necessitat d’una transició verda. De fet, a nivell nacional, aquesta campanya es desenvolupa a 129 municipis costaners, de cinc comunitats autònomes diferents i compta amb la participació de 14.000 establiments hostalers.

Almuñécar, Marbella, Pals, Tossa de Mar, Benidorm, Dénia, Palma i San Javier varen resultar guanyadores de la darrera edició i competiran per a revalidar el reconeixement juntament amb la resta de municipis participants. A la darrera edició, “Banderas Verdes” va aconseguir elevar la recollida d’envasos de vidre fins a les 48.226 t, un 11,2% més que en l’exercici anterior. A més, gràcies al reciclatge d’aquesta quantitat es va aconseguir evitar l’emissió de 24.514 tones de CO2, tals com retirar 11.446 cotxes de la circulació durant un any.

 La competició per la Bandera Verda

“Banderas Verdes” té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars, xibius i punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que vol sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. El sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, pel que és clau per a generar una transició real cap a un model d’economia circular.

Amb la finalitat de facilitar a tots els hostalers participants la separació d’envasos de vidre, Ecovidrio instal·larà nous contenidors i entregarà als hostalers, de forma gratuïta, cubs per a facilitar el transport dels residus d’envasos de vidre. Amb un equip humà desplegat per tota la zona, l’entitat recorrerà els establiments hostalers per a informar de la campanya i fomentar la participació. A més, realitzarà un control diari dels volums d’ompliment per a adaptar rutes de recollida si és necessari.

En relació amb els ajuntaments, Ecovidrio ha establert un sistema de puntuació específic per a distingir amb la Bandera Verda als més compromesos amb el reciclatge i la sostenibilitat, amb criteris com:

 

  • L’augment del volum de recollida selectiva d’envasos de vidre pel que fa a l’any anterior.
  • El percentatge d’hostaleria local participant i la seva col·laboració per aconseguir els objectius.
  • El compromís adquirit pels consistoris locals per a fomentar la campanya entre l’hostaleria i donar-li difusió a la mateixa davant la ciutadania i visitants.

Per altre banda, els municipis que aconsegueixin incrementar els seus ràtios de recollida d’envasos de vidre, encara no ser els que més hagin augmentat aquesta xifra, rebran un reconeixement singular per part d’Ecovidrio per l’esforç realitzat i per a millorar la conscienciació a la seva localitat.

 El reciclatge d’envasos de vidre a Palma

Al 2020, la ciutadania de Palma va reciclar fins a 7.759.100 kg de residus d’envasos de vidre, el que suposar 18,4 kg/habitant. Amb més de 1.548 contenidors, a la localitat ja hi ha un iglú per a cada 273 habitants.

  

Per a més informació:

Gabinet de comunicació d’Ecovidrio

Natalia Poveda / natalia.poveda@ecosilvo.es                       Julio Tinaquero / julio.tinaquero@ecovidrio.es

  1. 607 08 94 92 T. 689 757 462

Tomás Milla / tomas.milla@ecosilvo.es                                Ángela González /angela.gonzalez@ecovidrio.es

  1. 658 21 64 64 T. 606 564 855

                                                                                             

Tornar
subir