Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA posa en marxa la primera fase del reforç de la neteja amb la incorporació de 50 persones als diversos serveis

18 Oct 2021

EMAYA posa en marxa la primera fase del reforç de la neteja amb la incorporació de 50 persones als diversos serveis

Es crea un servei de neteja intensiva els horabaixes, s’incrementa la neteja amb aigua a pressió, l’eliminació d’herbes i la recollida de fulles

Aquest mes d’octubre EMAYA ha iniciat una primera fase de les actuacions de reforç de neteja que tendran continuïtat amb noves mesures el 2022.  Es reforcen diversos serveis gràcies a la incorporació de 50 persones més a diversos serveis, especialment de neteja amb aigua a pressió, eliminació d’herbes, recollida de fulles i agranat mecànic o manual. Així mateix es crea un servei de capvespre amb 4 equips de neteja intensiva i aplicació d’aigua a pressió.

 

A més de recursos humans, els serveis de neteja es reforçaran també amb nova maquinària (una nova decapadora abans de finals d’any i 26 agranadores per a principis de 2022) i s’instal·laran mes de 600 noves papereres entre 2021 y 2022.

 

Per al batle de Palma, Jose Hila, “la Palma que Funciona és un dels eixos prioritaris de la nostra acció de govern”. “El darrer any i mig, hem hagut de destinar molts recursos a la COVID-19. Uns recursos que, ara que la situació millora, podem dedicar a altres serveis com, per exemple, millorar la neteja”, ha afirmat Hila. L’objectiu és clar: “millorar el dia a dia de la ciutat”. “Per aconseguir-ho, EMAYA ha incrementat tant els recursos humans com els materials. I ho seguirà fent durant els propers mesos”, segons el batle.

 

Tal i com ha declarat Perpinyà, “EMAYA ha iniciat un important esforç per millorar la neteja de la ciutat, que tindrà continuïtat al llarg de 2022”. “És fonamental que la ciutadania col·labori i es coresponsabilitzi per tenir una ciutat neta. La neteja de la ciutat és una tasca compartida. EMAYA està posant tots els mitjans al seu abast, però perquè Palma estigui neta necessitam la implicació de la ciutadania, els visitants, les empreses, les entitats dels barris...”

 

Increment de la plantilla de neteja i nou servei de neteja intensiva

Aquest mes d’octubre s’ha produït un primer increment de la plantilla, amb 50 persones més. Per tal de millorar la neteja de Palma, s’ha perllongat el contracte de 50 persones procedents del reforç d’estiu, que havien de finalitzar aquest mes però que ara podran seguir fent feina a EMAYA. Progressivament s’anirà incorporant més personal procedent de la borsa d’operaris i altres contractacions.

 

D’aquestes 50 persones, 9 es destinaran a les brigades d’eliminació d’herbes. Això permetrà reforçar les tasques de desbrossament. Durant el mes de setembre un total de 25 persones varen treballar en la retirada d’herbes a 200 km de carrers i voreres de 30 barris de Palma.

 

Un total de 18 persones s’han destinat a la creació d’un nou servei de neteja intensiva els capvespres, que ja funciona des de començament del mes d’octubre dedicat a les barriades de l’eixample.

 

S’han creat 4 equips formats pel conductor de la hidro-agranadora i els operaris de la màniga d’aigua a pressió i de la bufadora. Aquesta neteja “de xoc” es realitza diàriament en horari de capvespre i permetrà passar una vegada cada mes per tots els carrers dels barris entre les avingudes i la via de cintura. Així mateix, aquests equips actuaran en la recollida de fulla en el moment que sigui necessari.

 

Així mateix, 10 persones es destinen a diversos serveis de neteja amb aigua, amb camions cisternes i equips d’hidro-pressió per a incidència a la via pública. Dues persones s’incorporen a la neteja i buidat de papereres els horabaixes al centre, 4 a altres zones de la ciutat, 6 a la recollida de residus i 1 al centre de Benestar Animal de Son Reus.

 

Recursos materials: incorporació de nous vehicles i més papereres

A més dels recursos humans, per tal de reforçar la neteja de la ciutat, EMAYA té previst incorporar nova maquinària. Abans de final d’any es comptarà amb una màquina decapadora per a la neteja intensiva i les incidències a la via pública, de neteja amb aigua a pressió. A principis de 2022 s’incorporaran 26 noves agranadores. Així mateix, recentment s’ha incorporat i ja treballa als carrers una nova agranadora amb aigua a pressió de gran capacitat i major rendiment.

 

Igualment, en els propers mesos, abans de final d’any, s’aniran instal·lant un total de 200 papereres de 120 litres a la zona centre de Palma. L’objectiu és substituir algunes papereres de menor capacitat (algunes de 50 litres) i també posar nous punts de recollida. D’aquesta manera s’incrementarà més del 30% la capacitat total de recollida al centre (en algunes zones actualment amb menor dotació es duplica la capacitat).

 

Les zones on l’increment de capacitat de papereres serà major són els voltants d’Oms, la Rambla, Via Roma, Plaça d’Espanya, l’Olivar, Sindicat, la Calatrava, passeig Mallorca i les Avingudes.

 

Aquestes papereres es buiden de dilluns a dissabte en torns de matí i capvespres. Els diumenges i festius es buiden els matins i els capvespres als eixos de major afluència o quan hi ha actes i esdeveniments especials.

A principis de 2022 s’instal·laran 400 papereres més a diferents punts de la ciutat, especialment del litoral (Cala Major, Molinar, Cala Gamba, Can Pastilla, Platja de Palma...).

Tornar
subir