Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Comencen les obres de renovació integral del sistema de sanejament de la zona de la Platja de Palma

17 Mai 2021

Comencen les obres de renovació integral del sistema de sanejament de la zona de la Platja de Palma

Aquesta setmana comença l’execució del projecte de renovació de les conduccions de les aigües residuals des de les estacions d’impulsió de l’Arenal fins al col·lector que les condueix a la depuradora de Sant Jordi

Avui comencen les obres d’un dels quatre projectes de renovació integral del sistema de sanejament de la Platja de Palma, concretament s’inicia la renovació de les conduccions d’impulsió des de les EI 4 i 5 al col·lector general.

 

Aquesta actuació suposa la renovació de les canonades d’aigües residuals que surten de les estacions d'impulsió de la zona de l’Arenal (EI 4 i 5) fins a la connexió amb el nou col·lector de pujada a l’EDAR1. Es substitueixen 1.300 metres de conduccions de clavegueram de 50 i 80 cm de diàmetre.

 

Suposa una inversió de 1.496.430 euros, amb un termini d’execució d’un any, durant el qual es crearan 20 llocs de feina.

 

Aquest projecte és un dels quatre que en conjunt suposen la renovació integral del sistema de sanejament de la Platja de Palma. Dos més s’iniciaran també durant aquest mes de maig i el darrer més endavant:

 

  • Nova EI de la Ribera i conducció a l’EDAR 1: inici de les obres maig 2021, termini d’execució 24 mesos.
  • Renovació de les conduccions d’impulsió de l’EI 2 a la nova EI de la Ribera: inici de les obres maig 2021, termini d’execució, 12 mesos.
  • Nova EI del Clot d’en Bernadet i conducció a l’EI 2 (pendent data d’inici)

 

Els quatre projectes suposaran una inversió de més de 9 milions d’euros (9.126.462 €), procedents del cànon de sanejament, gràcies al protocol acordat entre la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de Palma i es crearan 165 llocs de feina directes a les obres per a la renovació i millora del sanejament a la Platja de Palma.

 

S’ha de tenir en compta que la Platja de Palma és una zona molt plana on la majoria d’aigües residuals es produeixen devora la costa, on hi ha els habitatges, establiments turístics i comercials. El sanejament de les aigües residuals requereix conduccions i estacions d’impulsió perquè aquestes aigües residuals arribin a la depuradora situada cap a l’interior (EDAR1 de Sant Jordi). Les infraestructures actuals són dels anys 70 i necessiten una renovació per poder assumir els increments de cabal generats pel creixement de la població i evitar avaries o deficiències en el funcionament del sistema.

 

Per aquests motius el Pla de Sanejament de Palma contempla la renovació integral de les infraestructures de sanejament de la Platja de Palma, amb els objectius de:

 

- Construir noves estacions d’impulsió de major capacitat.

- Eliminar conduccions obsoletes, amb múltiples avaries i ruptures.

- Incrementar així la capacitat d’impulsió d’aigües residuals.

- Prevenir en el futur possibles vessaments d’aigües residuals provocats per manca de capacitat de recollir les aigües residuals i pluvials.

 

En definitiva, es renoven i amplien infraestructures obsoletes per tal de millorar el sistema de sanejament en una zona molt sensible des del punt de vista ambiental i econòmic, motius pels quals és fonamental avançar-se i prevenir que en un futur poguessin produir-se vessaments a la mar.

 

Informació al sector turístic de la zona

 

Abans de l’inici de les obres, el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, i els responsables dels projectes es varen reunir amb els representants del sector turístic de la Platja de Palma. A la trobada, a més d’explicar les característiques i beneficis de l’execució d’aquests projectes, es va exposar el calendari de feina i les ubicacions de les obres. EMAYA es va comprometre a reduir al mínim els impactes que puguin afectar l’activitat turística. La majoria de les actuacions properes a la zona hotelera i comercial es desenvoluparan durant l’hivern.

 

Tornar
subir