Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

“EMAYA a l’escola” tindrà aquest curs 21 activitats, més pràctiques, lúdiques i participatives

15 Set 2021

“EMAYA a l’escola” tindrà aquest curs 21 activitats, més pràctiques, lúdiques i participatives

En només 15 dies ja s’han rebut més de 250 reserves per a les activitats d’educació ambiental sobre aigua i reciclatge per a infants i joves

EMAYA presenta la seva nova oferta educativa del programa “EMAYA a l’Escola” per a aquest curs 2021-22 que té moltes novetats. S’ofereixen un total de 21 activitats per a tots els nivells educatius, s’incorporen noves sobre els comportaments cívics, el canvi climàtic i la neteja dels barris, a més de les habituals sobre el cicle de l’aigua i el reciclatge dels residus. Així mateix, s’han renovat les dinàmiques de les sessions perquè siguin més pràctiques, lúdiques i participatives.

 

La pròxima setmana ja està previst que comencin a realitzar-se als centres educatius les primeres activitats. Com el curs passat, les activitats es duran a terme complint amb totes les mesures de seguretat establertes als centres educatius, i també es manté la possibilitat de fer activitats en línia.

 

El programa educatiu EMAYA a l’escola es va iniciar el curs 2011-12, centrat en les dues principals àrees de treball de l’empresa municipal, la gestió dels residus i del cicle de l’aigua a Palma. Durant el passat curs 2020-21, tot i les dificultats a causa de les estrictes mesures sanitàries que s’havien pres per la crisi sanitària, es varen realitzar 300 activitats per a 6.053 alumnes de 63 centres educatius del municipi de Palma. La majoria es varen dur a terme als centres educatius amb totes les mesures de seguretat, i 25 es van fer en línia.

 

Les activitats d’aquest programa educatiu tenen com a objectiu conscienciar sobre l’estalvi i l’ús responsable de l’aigua, la recollida selectiva de residus, les bones pràctiques ambientals i el civisme. A través dels centres educatius i dels infants i joves es pretén arribar a les famílies, i implicar la ciutadania per respectar al medi ambient i tenir una ciutat més neta i sostenible, els objectius d’EMAYA per a la ciutat.

 

Per al curs 2021-22, el programa ofereix 10 activitats noves sobre reciclatge, neteja de la ciutat, civisme i canvi climàtic. S’ha intentat que el programa inclogui activitats més variades i lúdiques, que incloguin jocs i en les quals l’alumnat hi pugui participar activament.

 

‘El preu cívic’ és una de les noves activitats que té el civisme com a tema principal. S’hi tracta l’abandonament de residus al carrer i les seves conseqüències per al medi ambient, el malestar veïnal que suposen els excrements d’animals pels carrers, l’abandonament de voluminosos de forma incorrecta a la via pública i el vandalisme contra el mobiliari urbà; les pintades o els grafits, amb el cost econòmic de la seva reparació, el reemplaçament i la neteja.

 

A ‘Neteja del barri’ es proposa fer una ruta pel barri al voltant de l’escola. S’analitzen els diferents residus trobats pel carrer, es reflexiona sobre la responsabilitat ciutadana i es fomenta un comportament mediambiental positiu.

 

Una altra de les activitats noves és ‘L’efecte del canvi’, sobre sostenibilitat i canvi climàtic. S’hi tracten de forma principal les mesures de disminució del consum d’aigua, la reducció, la reutilització i el reciclatge dels residus, les energies renovables, la importància del transport sostenible i les àrees verdes a les ciutats i la biodiversitat als ecosistemes.

 

Aquest curs, a més, es tornen a organitzar visites guiades a les instal·lacions d’EMAYA per a donar a conèixer el cicle integral de l’aigua, el seu procés de captació i tractament, la depuració de les aigües residuals i els usos de la regeneració. Les visites només es podran realitzar quan la seguretat sanitària de tots els participants estigui garantida.

 

Les reserves per participar en el programa educatiu Emaya a l’escola es poden realitzar a través del portal web municipal de Palma Educa: http://www.palmaeduca.cat/

Tornar
subir