Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA inicia la renovació de les papereres al centre de Palma i incrementa un 30% de la capacitat de recollida

05 Nov 2021

EMAYA inicia la renovació de les papereres al centre de Palma i incrementa un 30% de la capacitat de recollida

S’instal·laran 240 noves unitats de 120 l que substitueixen algunes papereres de 50 litres i es creen nous punts de recollida

EMAYA ha iniciat a les places de Cort i Santa Eulàlia la renovació de les papereres del centre de la ciutat. L’objectiu és incrementar la capacitat de recollida un 30% instal·lant 240 noves papereres de 120 litres, que complementaran o substituiran les existents actualment de 50 litres.

 

A partir de 2022 la renovació de les papereres continuarà per tot el litoral de llevant (des del Molinar a l’Arenal) i posteriorment a la zona de Cala Major.

 

La setmana passada ja es va dur a terme la renovació a les places de Santa Eulàlia i de Cort. A la plaça de Santa Eulàlia s’han substituït 4 papereres de 50 litres per 3 de 120, passant de 200 litres a 360; a la plaça de Cort les 3 papereres de 50 litres existent s’han canviat per 4 de 120, incrementant la capacitat de 150 l a 480 litres. En total l’increment és de 140 %: s’ha passat en aquestes dues places de 350 a 840 litres de capacitat de recollida.

 

Al llarg d’aquest mes de novembre i fins a final d’any continuarà la renovació de les papereres a tots els barris del centre de Palma. En total s’instal·laran 240 noves papereres, que en alguns casos suposen la renovació de punts existents en mal estat, substitucions de papereres de 50 litres o creació de nous punts de recollida.

 

En conjunt tot el projecte de renovació de les papereres del centre de la ciutat suposa passar de 47.560 litres de capacitat a 61.870, un increment global del 30% de capacitat de recollida.

 

Allà on es produeix un major increment de capacitat de papereres serà a la zona de la plaça dels Patins, carrer dels Oms, la Rambla, Via Roma als voltant del passeig Mallorca, també a les places d’Espanya i de l’Olivar, al carrer del Sindicat, el barri de la Calatrava i les esmentades places de Santa Eulàlia i Cort. En algunes d’aquestes zones es duplica, o més la capacitat; en conjunt l’increment supera el 30%.

 

Els criteris que s’han seguit en aquest projecte de renovació de papereres són diversos. El primer, com s’ha exposat, és l’increment global de capacitat de recollida de residus, per donar resposta a l’increment de pressió humana al centre de la ciutat. Per altra banda, també és un dels objectius la major uniformitat de les papereres, així com la reducció dels desbordaments, optant per un model amb coberta superior i obertura de boca restringida que no permeti el dipòsit de bosses de residus, només petits objectes. Les papereres petites i totalment obertes desapareixen, així com les que estan deteriorades i obsoletes.

 

Pel que fa al servei de buidatge, totes les papereres es buidaran cada matí de dilluns a dissabte, també tots els horabaixes als eixos de major afluència. Pel que fa als diumenges i festius, es buiden també totes les papereres durant els mesos de temporada alta, i només als eixos de més trànsit de persones la resta de l’any. Es buiden també el capvespres en els casos de festivitats i esdeveniments que ho requereixin.

Tornar
subir