Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA i ASOMET instal·len una estació meteorològica a l’embassament del Gorg Blau

04 Nov 2021

EMAYA i ASOMET instal·len una estació meteorològica a l’embassament del Gorg Blau

Aquesta estació se sumarà a la xarxa d’ASOMET i proporcionarà dades d’un punt estratègic de la Serra de Tramuntana i de la gestió de l’aigua

L’Associació de Meteorologia MeteodeMallorca (ASOMET) i EMAYA han signat un conveni per quatre anys prorrogables, que ha permès la instal·lació d’una estació meteorològica a l’embassament del Gorg Blau, que des d’aquesta setmana ja proporciona dades meteorològiques d’un punt estratègic de la Serra de Tramuntana, de gran interès per a la gestió dels embassaments.

ASOMET és una associació sense ànim de lucre que fomenta la recollida de dades meteorològiques a les Illes Balears a través d’una extensa xarxa d’estacions i les posa a disposició de tots els interessats a través del seu portal web http://balearsmeteo.com/ .

Per la seva part, per a EMAYA resulta de gran interès i utilitat disposar d’una estació meteorològica a l’embassament del Gorg Blau i tenir accés a les dades en temps real, que permetran una millor explotació de la presa i de l’aigua embassada, especialment durant episodis de pluja extrema. Les dades de pluviometria contribuiran a una gestió més eficient del servei d’abastiment d’aigua.

En virtut del conveni signat, EMAYA tendrà també accés a totes les dades de la xarxa d’ASOMET i de futures estacions que puguin ser d’interès per a l’empresa pública.

L’acord entre les dues entitats ha fet possible que EMAYA hagi posat a disposició d’ASOMET l’espai físic per a l’estació meteorològica, ubicada, a una de les garites del sobreeixidor de la presa de l’embassament del Gorg Blau, a més de proporcionar l’electricitat i connexió a internet per al seu funcionament i remesa de dades en temps real. Per la seva banda, ASOMET ha aportat els instruments de captació de dades meteorològiques i n’és responsable de la seva instal·lació i manteniment.

L’estació (de la marca i model Davis Vantage Pro2) consta per una banda d’un conjunt de sensors: anemòmetre, banderola, termòmetre, higròmetre i pluviòmetre), ubicats sobre un suport a uns 2 metres d’alçada. Per altra banda compta amb una consola receptora de les dades amb connexió a internet.

Les dades d’aquesta estació estan accessibles al web de Balears Meteo i directament al següent enllaç: link

Tornar
subir