Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

L'Ajuntament instal·la 64 papereres amb cendrer a la barriada de Pere Garau

04 Mai 2021

L'Ajuntament instal·la 64 papereres amb cendrer a la barriada de Pere Garau

Es tracta d'una intervenció finançada amb els pressupostos participatius de l'any 2019

El regidor de Medi Ambient i Benestar Animal i president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, i el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, han visitat avui el barri de Pere Garau on s'hi han instal·lat aquests dies 64 papereres amb cendrer tancat integrat. Una intervenció que dóna resposta a la petició feta per un ciutadà mitjançant els pressupostos participatius de l'any 2019 amb la proposta "Palma sense llosques".

 

L'objectiu d'aquests dispositius és evitar que els ciutadans tirin les llosques en terra, preservant així la ciutat més neta. És una experiència pilot per a comprovar la seva acollida i si afavoreixen la neteja viària. S’han substituït entre els carrers de Torcuato Luca de Tena, de Josep Darder - metge, de l’Arquebisbe Aspàreg i les travessies interiors. Des d'EMAYA s'ha fet un estudi per avaluar si aquest model de papereres suposa una millora de la neteja, especialment pel que fa a la presència de llosques al terra dels carrers. Prèviament, abans de col•locar les papereres noves, s'ha avaluat la situació de la zona, i d'aquí a unes setmanes es repetirà per determinar si ajuden a reduir la presència d'aquests residus en terra a la via pública. En funció d'aquests resultats es valorarà la seva possible implantació progressiva a altres barris de Palma.

 

En total són 64 dispositius de 50 litres de capacitat amb una boca única gran per introduir els residus i amb un cendrer tancat incorporat a la tapa superior. Val a dir que la ciutat de Palma no disposava encara de papereres de 50 litres amb cendrer. Amb el sistema actual apagar una llosca inclou risc de cremar-se i suposa brutor. Hi ha papereres que tenen un cendrer acoblat, però com està obert la llosca moltes vegades acaba en terra.

 

Segons el regidor Ramon Perpinyà, "aquestes papereres ens permetran resoldre el problema que ens suposen les llosques, ja que fins ara, les diverses solucions que havíem tingut no acabaven de ser útils. Considerem que aquesta proposta és molt interessant i, per tant, suposarà una prova pilot d'un projecte que es podria estendre per tota la ciutat de Palma".

 

Per a Alberto Jarabo "completem un projecte més dels pressupostos participatius, una proposta, a més, molt pràctica que ressol un problema ciutadà i que ajudarà a cuidar el nostre entorn i mantenir la ciutat més neta. Convidem a la ciutadania a fer-ne ús".

 

El cost d'aquesta intervenció és de 6.165,15 € (IVA exclòs) finançats amb els doblers destinats per l'àrea de Participació Ciutadana per escometre intervencions dels pressupostos participatius.

Tornar
subir