Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA aporta 12.000 euros al Fons Mallorquí a través d’un conveni per facilitar l’accés a l’aigua potable a Pocona (Bolívia)

31 Gen 2020

EMAYA aporta 12.000 euros al Fons Mallorquí a través d’un conveni per facilitar l’accés a l’aigua potable a Pocona (Bolívia)

L’empresa municipal renova el compromís amb el Fons Mallorquí

Els presidents d’EMAYA, Ramon Perpinyà i del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Maria Antònia Mulet, han renovat el compromís de col·laboració a través de la signatura d’un conveni. Aquesta aportació d’EMAYA al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació s’emmarca en el conveni general de col·laboració que aquestes dues entitats signaren fa quatre anys, mitjançant el qual l’empresa es comprometia a col·laborar econòmicament en projectes de cooperació, especialment aquells relacionats amb la gestió de l’aigua i els residus.

Amb aquest conveni, EMAYA dona suport a un projecte de Bolívia, gestionat per l’ONG Mosoj Causay, que està emmarcat en el Pla director d’infraestructures i abastament d’aigua de les comunitats rurals de Pocona i que té com a objectiu primordial l’accés a l’aigua potable com a dret humà.

A Pocona, part de la població rural del municipi no té accés a l’aigua potable en quantitat ni qualitat suficient i no té la percepció que constitueixi un dret que és a la base de la salut i el desenvolupament social i econòmic. Actualment, de les 83 comunitats del municipi, vuit no disposen d’un sistema d’abastiment d’aigua, en 20 comunitats s’han de reconstruir completament els sistemes existents, en quatre s’hauria d’ampliar la xarxa i en 11 s’han de fer feines de manteniment per garantir l’accés a domicili.

Amb aquest projecte es contribueix a garantir el dret humà a l’aigua amb equitat i sostenibilitat en comunitats rurals de Pocona, així com en quantitat i qualitat suficient i també a enfortir-ne la gestió municipal. Per això, es construirà un sistema d’abastament d’aigua per gravetat, es crearan diversos comitès de gestió de l’aigua a les comunitats i s’incidirà en la formació dels integrants del comitès i la sensibilització de la població, entre altres activitats.

El pressupost global del projecte és de 94.173,33 euros i el Fons Mallorquí, gràcies a les aportacions dels socis, en finança  76.925,50 euros.

Tornar
subir