Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA instal·la una nova font d’aigua potable filtrada a la plaça de Pere Garau de Palma

29 Gen 2020

EMAYA instal·la una nova font d’aigua potable filtrada a la plaça de Pere Garau de Palma

Està pensada per a omplir botelles i cantimplores amb l’objectiu de promoure el consum d’aigua del grifó i reduir l’ús de plàstic. Amb aquesta ja són tres les fonts d’aquestes característiques instal·lades als carrers de Palma

EMAYA ha instal·lat una nova font d’aigua potable filtrada a la plaça de Pere Garau, devora la cantonada amb el carrer de l’Abat de Sant Feliu. Es tracta d’una font especialment dissenyada per a omplir botelles i cantimplores reutilitzables, amb l’objectiu de promoure el consum d’aigua del grifó i reduir el consum de plàstic. L’aigua que proporciona aquesta font és de la xarxa d’aigua potable d’EMAYA, tractada amb un simple sistema de filtre que millora el gust.

També té un sistema per beure encara que no es disposi de recipient i incorpora una altra sortida per poder donar aigua als cans.

Aquesta és la tercera d’aquesta tipologia de fonts que s’instal·la a Palma, la primera es troba a la plaça del Mercat i és fruit de la col·laboració amb l’ONG Cleanwave; la segona, instal·lada el mes de desembre, es troba al carrer de Sant Miquel, cantonada amb la plaça de la Porta Pintada.

EMAYA té previst continuar més endavant amb la implantació de fonts d’aquestes característiques a altres punts de la ciutat.

La iniciativa compleix amb dos objectius bàsics per a EMAYA i l’Ajuntament de Palma, el foment del consum de l’aigua del grifó i la reducció del consum de plàstic, una de les línies estratègiques recollida al Programa local de prevenció de residus municipals de Palma.

En aquest sentit cal recordar que l’aigua de Palma és potable, té totes les garanties sanitàries per al consum humà, es controla i analitza de forma continuada. Cada vegada són més les persones que la consumeixen, tant sigui de forma directa del grifó com després de tractaments domèstics de filtratge que en milloren el gust (com el que té aquesta font).

Hem de recordar que cada vegada que s’utilitzi una botella reutilitzable o cantimplora per omplir-les d’aigua, s’evita el consum de botelles de plàstic d’un sol ús. Es calcula que actualment a les Illes Balears un habitant consumeix cada any 175 litres d’aigua envasada, unes 117 botelles d’1,5 litres, el que suposa una despesa de 61 € anuals per persona i la generació de 5 kg de residus de plàstic i per al conjunt de Palma unes 2.000 tones de residus de plàstic anuals.

L’Ajuntament i EMAYA contribueixen a promoure aquest consum d’aigua de la xarxa i l’ús d’envasos reutilitzables amb aquestes fonts i les que s’instal·laran a altres punts properament.

Tornar
subir