Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Comencen les obres de construcció del dipòsit de laminació i del col·lector interceptor

24 Gen 2020

Comencen les obres de construcció del dipòsit de laminació i del col·lector interceptor

El batle de Palma i la presidenta del Govern han visitat les obres, que tenen un pressupost de més de 22,6 milions d’euros i han estat finançades pel cànon de sanejament

Aquestes infraestructures evitaran el 90% dels abocaments d’aigües mixtes a la badia de Palma i els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí

Hila: "Estam davant una obra esperada que dona solució a un problema important que té Palma des de fa anys, els vessaments a la mar"

 

Avui matí la presidenta del Govern, Francina Armengol, el batle de Palma, José Hila, han visitat les obres de construcció del dipòsit de laminació i el col·lector interceptor, acompanyats del Conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, així com de tècnics de l’empresa pública i de l’empresa concessionària de l’obra.

El batle de Palma, Jose Hila, ha explicat que "estam davant una obra esperada que dona solució a un problema important que té Palma des de fa anys i que són els vessaments a la mar, uns vessaments que fan que haguem de tancar platges a l'estiu i que necessitaven d'una intervenció potent per aturar-los". "Ja hem començat l'obra que consisteix en un tanc de laminació i un col·lector que durà l'aigua fins aquí i que suposa una inversió total de 22 milions d'euros. Allò que fa és retenir l'aigua de pluja en un depòsit de 50.000 metres cúbics per, després, depurar-la a poc a poc i no sobrepassar la capacitat de la planta. Aturarà el 90 per cent dels vessaments", ha afirmat el batle.

Hila ha volgut remarcar l'aposta decidida del Govern per recuperar el passat mandat les inversions del cànon de sanejament, unes inversions que sumen per a Palma més de 90 milions d'euros. "El Govern és imprescindible per poder millorar la xarxa de Palma, agraeixo públicament la seva ajuda i el seu compromís cap a Palma", ha afirmat el batle. 

"Avui és un dia important per a Ciutat i per a l'illa de Mallorca perquè crec que, en política, és molt important no només comprometre's amb paraules si no amb fets i, al Govern que tinc l'honor de presidir, sempre passam de les paraules als fets", ha afirmat la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha remarcat el "compromís de Palma" per tirar endavant actuacions de millora del cicle de l'aigua.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha afirmat que "l'aigua és un tema cabdal i estratègic per al Govern!. "És important la convicció i les sinèrgies entre administracions, aquestes obres en són un magnífic exemple".

 

Visita

La visita s’ha realitzat als terrenys adjacents a la depuradora del Coll den Rabassa (EDAR Palma 2), on s’estan realitzant els treballs d’excavació per a la construcció del dipòsit de laminació, l’estació d’impulsió i el punt d’arribada del col·lector interceptor.

Així mateix, l’empresa està treballant ara mateix també al polígon de Son Malferit, devora la Unitat Penitenciària de Mares, on s’ha començat l’excavació d’un dels pous del col·lector.

El projecte conjunt de dipòsit de laminació, estació d’impulsió i col·lector té un pressupost de 22,6 milions d’euros (més IVA) i un termini d’execució de 21 mesos des d’aquest mes de gener.

La principal funció d’aquestes infraestructures és la retenció de les aigües de pluja, per evitar que arribin a la mar mesclades amb les aigües residuals. Durant els episodis de pluges intenses el dipòsit de laminació podrà recollir els primers 45-60 minuts de pluja. Per tant, suposaran una millora ambiental molt important per als ciutadans de Palma i el seu entorn, ja que quan estiguin finalitzades podran evitar el 90 per cent dels abocaments a la badia que tenen lloc en episodis de pluges i s’evitarà així la majoria dels tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí.

Aquesta obra s’emmarca dins el Pla de Sanejament de Palma, una planificació global de totes les infraestructures de sanejament que s’han de realitzar a la ciutat fins l’any 2023, que inclou inversions del cànon de sanejament (més dipòsits, conduccions, estacions d’impulsió, millores diverses), la inversió municipal per a la separació de la xarxa de pluvials i clavegueram i la construcció de la nova depuradora a càrrec del Ministeri de Transició Ecològica. En conjunt, el Pla de Sanejament suposa una inversió de més de 235 milions d’euros.

Tornar
subir