Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Dia 4 de novembre comença la recollida de matèria orgànica a Santa Catalina, Son Armadans, Son Dureta i la Teulera

22 Oct 2020

Dia 4 de novembre comença la recollida de matèria orgànica a Santa Catalina, Son Armadans, Son Dureta i la Teulera

Així mateix, s’amplia el número de contenidors marrons als barris del Camp d’en Serralta, el Fortí, Son Cotoner, Son Flor, Son Rapinya, Los Almendros-Son Pacs

A partir de dia 4 de novembre EMAYA inicia la instal·lació de 39 contenidors nous als barris de Santa Catalina, Son Armadans, Son Dureta i la Teulera, amb la qual cosa fa arribar la recollida de matèria orgànica a 22.000 ciutadans i ciutadanes més.

Així mateix, s’amplia el número de contenidors disponibles als barris del Camp d’en Serralta, el Fortí, Son Cotoner, Son Flor, Son Rapinya, Los Almendros-Son Pacs, Son Dameto i Son Espanyolet, on entre els anys 2018 i 2019 s’hi instal·laren 68 contenidors marrons, als quals ara se’n sumen 21, per tal de millorar el servei als 60.000 habitants d’aquestes barriades.

Concretament a principis de novembre s’instal·laran els següents contenidors:

  • Ampliació (instal·lació a partir de dia 2 de novembre): Son Flor +2, Los Almendros-Son Pacs +3, el Fortí +1, Son Cotoner +6, Camp d’en Serralta +2 i Son Rapinya +7.
  • Barris nous (a partir de dia 4 de novembre): Santa Catalina 10, Son Armadans 16, Son Dureta 8 i la Teulera 5.

En total es preveu que dia 11 de novembre s’hagin implantat 60 nous contenidors, 39 als barris nous i 21 als barris on s’amplia la fase 1 i 2. A Palma hi haurà un total de 128 contenidors marrons per a la recollida de matèria orgànica, que donaran servei a 12 barris de la ciutat.

La recollida de matèria orgànica a Palma es realitza amb un innovador sistema de contenidors tancats, d’obertura amb la Targeta Ciutadana. El principal objectiu del tancament dels contenidors és  garantir la qualitat de la matèria orgànica dipositada, per a així poder destinar aquest material a l’elaboració de compost i biogàs. La targeta també permet recollir dades dels usuaris del sistema per poder aplicar, previsiblement a partir de 2022, una tarifa justa que té en compte la producció i selecció de residus de cada un.

Fins ara, aquest objectiu de qualitat s’ha assolit molt per damunt de les expectatives, per damunt del 99%, amb menys d’un 1% d’impropis. Pel que fa a la quantitat, l’any 2019 a Palma es varen recollir un total de 4.000 tones de matèria orgànica, un 23% més que l’any anterior.

La continuïtat en la implantació dels contenidors marrons permetrà seguir incrementant el reciclatge a Palma. Hem de recordar que la matèria orgànica (restes de menjar, fruites i verdures, petites restes vegetals, cafè, te, etc.) suposa el 40% dels residus domèstics. Per tant la seva recollida selectiva és fonamental per a incrementar el reciclatge i assolir la fita del 50% que marca la legislació actual sobre residus.

A més d’aquests barris que disposen d’aquests contenidors, també es recull la matèria orgànica a diari a la zona del centre històric, que compta amb el sistema de recollida selectiva mòbil, així com a Son Sardina.

Més de 100.000 habitants amb recollida de matèria orgànica al seu abast

En total, uns 100.000 habitants ja tendran aquest servei al seu abast, més del 22% de la població de Palma. Així mateix, es recull amb el sistema “porta a porta” la matèria orgànica de nombrosos establiments d’hoteleria, restauració, comerços, centres educatius, etc.

Campanya d’informació i sensibilització

Aquest mes d’octubre ha començat la campanya d’informació i conscienciació als barris on existeix o s’implanta ara la recollida de matèria orgànica. És una campanya de proximitat, a nivell de carrer, a càrrec de l’equip d’educació ambiental d’EMAYA. Es distribueix material informatiu, així com poals i bosses per a facilitar la separació de la matèria orgànica. EMAYA en tindrà punts informatius en aquests barris i realitzarà xerrades a les associacions de veïns i altres entitats.

Tornar
subir