Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

El Consell d’Administració d’EMAYA aprova els pressuposts per a 2021, amb una previsió equilibrada d’ingressos i despeses de 122,5 milions d’euros

13 Nov 2020

El Consell d’Administració d’EMAYA aprova els pressuposts per a 2021, amb una previsió equilibrada d’ingressos i despeses de 122,5 milions d’euros

Es contemplen 26,8 milions d’euros en inversions per projectes com la renovació de la xarxa de sanejament i abastiment d’aigua o la xarxa separativa del casc antic

El Consell d’Administració d’EMAYA celebrat de forma telemàtica avui matí ha aprovat la previsió d’ingressos i despeses de l’empresa pública municipal per a 2021. Per al proper any es presenta una previsió de comptes equilibrada; es disposarà de 122,5 milions d’euros destinats a la seva tasca de neteja de la ciutat, recollida selectiva dels residus, abastiment d’aigua potable i sanejament de les aigües residuals.

Els ingressos que es destinen a aquestes finalitats procedeixen principalment de les tarifes d’aigua potable, clavegueram i recollida de residus (82 milions d’euros), així com l’aportació de l’Ajuntament per a la neteja, que es manté com el 2020 en 16,7 milions, o la del Govern de les Illes Balears per a la depuració (12,9 milions).

No es preveu inicialment la compra d’aigua dessalada per a 2021, tenint en compta l’estat actual de les reserves. Així mateix es preveu una reducció de les despeses en combustible, tenint en compte la reducció del consum per major eficiència de la flota i per la reducció dels preus.

Com a conseqüència directa de la crisi sanitària i econòmica ocasionada per la COVID 19 en el 2020 i que continuarà afectant a l’any 2021 s’ha preparat un pressupost amb contenció de determinades despeses però amb increments necessaris i obligats per l’efecte de la pandèmia. Es preveuen les despeses necessàries en materials de protecció, productes de desinfecció, etc.

 

Inversions per a 2021

L’any 2021 EMAYA disposarà de 26,8 milions d’euros per a inversions, dels quals 11 milions es destinaran a la renovació de la xarxa d’aigua potable i de clavegueram, a més dels 3,75 que es destinen al manteniment, reposició d’equips i instal·lacions del cicle de l’aigua.

També destaca la previsió de realitzar el projecte de xarxa separativa al casc antic de Palma. Així mateix es preveu una inversió de 1,5 milions en la renovació d’equipaments de recollida de residus i de neteja. Aquestes inversions es podran iniciar l’any 2021 sense necessitat d’endeutament bancari.

A aquests projectes d’inversió se sumen els ja iniciats i pressupostats en altres anys, com la separació de la xarxa del polígon de Son Castelló, les inversions en sanejaments finançades pel cànon (estacions d’impulsió i conduccions de sanejament a la zona costanera de Palma i tancs de laminació), renovació de flota, etc.

Tornar
subir