Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Cort llança un repte a la ciutadania per aconseguir una Revetlla de Sant Sebastià més cívica i sostenible

13 Gen 2020

Cort llança un repte a la ciutadania per aconseguir una Revetlla de Sant Sebastià més cívica i sostenible

L'Ajuntament incrementarà els operatius de Seguretat Ciutadana amb més efectius al carrer i un equip per vigilar conductes incíviques

L'Ajuntament de Palma posa en marxa avui una campanya per aconseguir una Revetlla de Sant Sebastià més cívica i més sostenible. La iniciativa es planteja com un repte a la ciutadania perquè, entre tothom, es redueixin les tones de residus que es recullen l'endemà de la festa i el número d'elements d'un sòl ús que s'empren. Així, per aconseguir-ho el consistori reforçarà els operatius de Seguretat Ciutadana i de neteja. La campanya duu per lema "Palma és ca teva, cuida-la!" i es podrà veure als mitjans de comunicació i a diferents espais publicitaris de la ciutat.

 

El batle de Palma, José Hila, ha presentat la iniciativa acompanyat pels regidors i regidores de Seguretat Ciutadana, Medi Ambient i Benestar Animal, Participació Ciutadana i Educació i Política Lingüística, Joana Mª Adrover, Ramon Perpinyà, Albert Jarabo i Llorenç Carrió, respectivament. "Tenim molt clar que millorarem els serveis que oferim, un objectiu que requereix de l'ajuda de la ciutadania", ha explicat el batle. Hila ha afirmat que tant "el civisme com la sostenibilitat" centraran l'acció de govern dels propers anys. "Volem que cada dia més persones es sumin i ens ajudin a millorar la nostra ciutat", segons Hila.

 

Per començar aquest nou camí s'ha triat la revetlla de Sant Sebastià, "un vespre que reuneix a unes 30.000 persones a Palma". "Llançam un repte a la ciutadania per a aquest vespre: reduir el número de residus que es recullen, que l'any passat foren 9,5 tones de brutor, i que siguin unes festes més cíviques", en paraules del batle. El batle ha afirmat que es tracte "d'una primera passa, ho seguirem fent a les altres festes que com a Ajuntament organitzem perquè creiem que ens permetrà millorar com a ciutat", ha dit el batle.

 

Els dispositius

L'Àrea de Seguretat Ciutadana, EMAYA i Participació Ciutadana farà un esforç extra i incrementaran els seus efectius per aquell vespre. D'aquesta manera, la Policia Local habilitarà un dispositiu amb 119 persones, un 10 per cent més que 2019 i Bombers, quatre dotacions amb 6 efectius cadascuna.

 

Pel que fa a l'operatiu de Policia, hi haurà un dispositiu específic de vigilància dels actes incívics a les vies i espais lliures públics, especialment en els foguerons i els concerts. Així, 17 agents uniformats i de paisà s’encarregaran de controlar actes que incompleixin l’Ordenança Municipal de Neteja i l’Ordenança Cívica. Posaran especial esment en el control d’actes incívics com embrutar la via pública i originar destrosses o desperfectes als béns públics i mobiliari urbà, entre d’altres. Es vigilarà els incívics que orinin al carrer o aquells que deixen el fems al carrer.

 

EMAYA, per la seva part, incrementarà els seus recursos i operaris de neteja. D'aquesta manera, 48 persones treballaran en l'operatiu de neteja, un 14 per cent més que 2019. Pel que fa als vehicles i màquines, n'hi haurà 28, prop d'un 25 per cent més que 2019. A més, es posaran 180 contenidors extres, un 20 per cent més. A més, Participació instal·larà urinaris a cada una de les set places on s'han programat concerts amb un total de 64 WC.

 

La campanya

El repte es llança mitjançant una campanya que comença avui per xarxes socials i que es podrà veure en diferents espais (cinemes, opis...) i als mitjans de comunicació. El dia de la Revetlla estarà present a les places, en concret a les pantalles dels escenaris i globus. La iniciativa mostra accions incíviques que es produeixen a una casa per exemplificar que, si no ho es fa a casa, no s'ha de fer al carrer com, per exemple, tirar el menjar al terra.

Tornar
subir