Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA posa en marxa el nou servei d’eliminació de pintades vandàliques en immobles privats

12 Nov 2020

EMAYA posa en marxa el nou servei d’eliminació de pintades vandàliques en immobles privats

Aquest servei, que ja està operatiu, tindrà inicialment una tarifa bonificada de 10 €/m2 | Les persones interessades han de fer la sol·licitud a través de la web d’Emaya

Hila: "Com a ciutat, és important treballar en projectes transformadors a la vegada que ens preocupam pel dia a dia com, per exemple, lluitar contra les pintades vandàliques"

El batle de Palma, José Hila, i el president d'EMAYA, Ramon Perpinyà, han presentat la posada en marxa del nou servei d’eliminació de pintades vandàliques per als immobles privats, que tindrà inicialment una tarifa bonificada de 10 €/m2 per tal de fomentar la neteja i l’eliminació de les pintades a tota la ciutat.

Tal i com ha recordat el batle, una de les línies estratègiques d’aquest mandant és la Palma que funciona: “Per a nosaltres, la Palma que funciona és fonamental. Com a ciutat, és important treballar en projectes transformadors a la vegada que ens preocupam pel dia a dia, per les petites coses com, per exemple, lluitar contra les pintades vandàliques”.

Hila ha recordat que l’Ajuntament està fent un esforç extraordinari per netejar les pintades vandàliques a Ciutat. “Hem intensificat la neteja de les pintades en espais municipals, estam treballant per poder actuar en espais protegits i hem trobat la fórmula per poder actuar en immobles privats amb un preu bonificat. Ara, demanam civisme. Sense civisme, el nostre esforç i el de la ciutadania quedarà en res. És una feina col·lectiva. Nosaltres estam fent la nostra part”. 

Tres àmbits d'actuació

La tasca d’eliminació de pintades que està duent a terme l'Ajuntament es concreta en tres àmbits d’actuació:

  • Àmbit municipal: fa referència a espais i elements municipals. Hi treballen diàriament EMAYA i les àrees d’Infraestructures i Mobilitat (parets, contenidors, papereres, parcs, mobiliari urbà, fanals, senyalització de transit, etc.). Des que es va reprendre el servei, s'han eliminat 3.200 pintades vandàliques en espais públics. 

Per posar alguns exemples, pel que fa a espais públics, aquests darrers mesos EMAYA ha eliminat les pintades vandàliques d’espais públics com el Jonquet, el Baluard del Príncep, lateral del Casal Solleric, Can Cifre, pont dels Instituts, Can Cànoves, parc Josep Estela, parc “Pocoyó”, la Feixina, aparcament del Molina, parc de Cala Nova i ascensor de Joan Miró, etc.

  • Àmbit protegit: Infraestructures ha tret a licitació un contracte específic que permetrà actuar i netejar aquelles pintades que es troben en elements protegits o catalogats, després que la primera licitació quedés deserta.En aquests casos, per les característiques especials dels edificis, es requereix un projecte específic per a cada actuació. 
  • Immobles privats: l’eliminació de les pintades en aquest cas correspon a cada un dels propietaris del edificis. Per tal de fomentar la neteja de la ciutat, ja es posa en marxa un sistema que permet a EMAYA actuar i netejar la pintada.

Funcionament del nou servei

El nou servei d'eliminació de pintades vandàliques en immobles privats ja està en marxa. Les persones interessades han de fer la sol·licitud a través de la web d’Emaya, on ja està disponible un formulari específic per a aquest servei. Els tècnics de l’empresa municipal gestionaran la petició i acudiran a netejar la pintada.  

Per fer possible aquest servei, es va aprovar el passat mes de juliol una nova tarifa d’eliminació de pintades. Sense l’aprovació de la tarifa, EMAYA no podia oferir aquest nou servei, ja que l’eliminació de les pintades a espais privats correspon als seus propietaris. D’acord amb el cost d’aquesta feina, la tarifa d’eliminació de pintades és de 82,9296 €/m2 per a grafits emplenats (pintades completes, colorejades...) i  54,8385 €/m2 per a grafits sense emplenar (escrits, signatures, dibuixos simples). 

Per tal de promoure una actuació més intensa de neteja de la ciutat, la tarifa estarà bonificada i s’aplicarà un preu de 10 euros m2. La bonificació de la tarifa està prevista per al primer any des de l’entrada en vigor, emperò no es descarta que es pugui prolongar aquesta mesura per fomentar la neteja i animar la ciutadania a que sol·liciti aquest nou servei.

El servei ja està operatiu i ja s’han rebut 6 sol·licituds formals que s’estan tramitant. Des de juliol, han entrat a EMAYA 28 peticions d’informació de persones interessades amb les quals, ara que el servei ja està operatiu, es contactarà perquè formalitzin la sol·licitud. Es realitza a parets de les plantes baixes. No s’actuarà a portes, finestres, vidres o altres tancaments, ni a edificis catalogats o considerats béns d’interès cultural (BIC). 

Tornar
subir