Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA i Ecovidrio promouen el reciclatge de vidre als establiments de restauració del centre històric

04 Ago 2020

EMAYA i Ecovidrio promouen el reciclatge de vidre als establiments de restauració del centre històric

Durant els mesos de juny i juliol s’ha realitzat una campanya informativa a 140 establiments i s’han repartit 70 contenidors

EMAYA i Ecovidrio han realitzat una campanya informativa durant els mesos de juny i juliol per a promoure el reciclatge de vidre als establiments de restauració del centre històric de Palma. S’han visitat 140 locals i s’han repartit 70 poals per a la recollida del vidre per als bars, restaurants, cafeteries o hotels que els han sol·licitat.

Al centre històric de Palma EMAYA recull el vidre porta a porta des de 2017 cada dia de dilluns a dissabte. Els establiments simplement l’han de treure a la porta del seu local en un contenidor exclusiu per a aquest material, a l’hora indicada pel servei de recollida.

Uns 140 establiments participen en aquest sistema. Per tal de fomentar i reforçar la separació del vidre s’ha realitzat una campanya informativa amb al col·laboració d’Ecovidrio. Informadors d’aquesta entitat han visitat els locals de restauració, es varen entregar cartes i fulls informatius sobre el servei i el reciclatge, recordant l’obligatorietat de la separació en origen d’aquest material.

Aquesta obligatorietat ve establerta per la Llei de Residus i Sòls contaminants de les Illes Balears de 2019, que estableix que tot establiment públic o privat ha de fer la separació en origen dels residus i habilitar espais adequats per ubicar els contenidors pertinents. Igualment, l’Ordenança Municipal de Neteja i Residus de Palma estableix aquesta obligatorietat de separar els residus i dipositar-los segregats en els contenidors de recollida selectiva. No separar els residus reciclables és una infracció que es pot sancionar fins a 750€.

Per tal de facilitar el compliment de la separació i recollida de vidre, Ecovidrio ha facilitat contenidors específics als establiments que ho han sol·licitat. En aquesta campanya de 2020 s’han repartit 70 contenidors (la resta d’establiments ja disposaven de poals en bones condicions).

Així mateix, s’ha realitzat durant el mes de juliol una segona visita als bars, restaurants o hotels que varen manifestar dubtes sobre la separació dels residus o s’hi va detectar alguna mancança en el seu establiment. En tots els casos s’ha pogut comprovar que les empreses del centre històric havien resolt la situació i realitzen correctament la separació del vidre.

Cal recordar que el sector de la restauració genera quasi el 50% dels residus de vidre, per tant és un sector clau per a assolir els objectius òptims de recollida i reciclatge. Per aquest motiu, les campanyes que es realitzen adreçades cap a aquest sector són fonamentals i es realitzen de forma periòdica.

Al centre històric, on està implantat el sistema de recollida porta a porta i la recollida selectiva mòbil, el vidre suposa el 10% dels residus recollits, mentre que a la resta de la ciutat suposa un 4%. Això és possible gràcies a la participació dels establiments implicats en aquesta recollida selectiva, una col·laboració que es vol agrair públicament des de l’Ajuntament de Palma i EMAYA, especialment en un any tan complicat per a aquestes empreses com l’actual.

Tornar
subir