Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

Comença la instal·lació dels contenidors de recollida de matèria orgànica a Santa Catalina, Son Armadans, Son Dureta i la Teulera

03 Nov 2020

Comença la instal·lació dels contenidors de recollida de matèria orgànica a Santa Catalina, Son Armadans, Son Dureta i la Teulera

Avui matí el batle i el president d’EMAYA han assistit a la col·locació del primer contenidor a Santa Catalina

Avui matí el batle de Palma, José Hila, i el president d’EMAYA, Ramon Perpinyà, han assistit a la col·locació del primer contenidor al barri de Santa Catalina, concretament a la glorieta Pau Casals.

Ha estat el primer dels 10 contenidors marrons que s’instal·laran en aquest barri. Fins dia 11 de novembre s’implantaran també 16 contenidors a Son Armadans, 8 al barri de Son Dureta i 5 a la Teulera. D’aquesta forma, s’implanta la recollida de matèria orgànica a 4 barris més de Palma, amb un total de 39 contenidors nous.

Així mateix, s’amplia la recollida selectiva d’aquesta fracció que ja existeix a diversos barris de Palma, posant 21 contenidors nous, 2 a Son Flor, 3 a Los Almendros-Son Pacs, 1 més al Fortí, 6 a Son Cotoner, 2 al Camp d’en Serralta i 7 més a Son Rapinya. En aquests barris, juntament amb Son Dameto i Son Espanyolet, ja s’hi havien instal·lat 68 contenidors entre 2018 i 2019, i ara n’hi haurà 89. D’aquesta manera hi haurà un contenidor marró cada dos punts de contenidors, millorant el servei fent-lo més proper a tots els veïns.

Juntament als barris de nova implantació, a Palma hi haurà a partir de la setmana que ve 128 contenidors per a la recollida selectiva de matèria orgànica a 12 barris de la ciutat.

Aquests contenidors estan tancats i s’obrin amb la Targeta Ciutadana. El principal objectiu del tancament dels contenidors és  garantir la qualitat de la matèria orgànica dipositada, per a així poder destinar aquest material a l’elaboració de compost i biogàs. La targeta també permet recollir dades dels usuaris del sistema per poder aplicar, previsiblement a partir de 2022 una tarifa justa que té en compte la producció i selecció de residus de cada un.

Fins ara, aquest objectiu de qualitat s’ha assolit molt per damunt de les expectatives, per damunt del 99%, amb menys d’un 1% d’impropis. Pel que fa a la quantitat, l’any 2019 a Palma es varen recollir un total de 4.000 tones de matèria orgànica, un 23% més que l’any anterior.

La continuïtat en la implantació dels contenidors marrons permetrà seguir incrementant el reciclatge a Palma. Hem de recordar que la matèria orgànica (restes de menjar, fruites i verdures, petites restes vegetals, cafè, te, etc.) suposa el 40% dels residus domèstics. Per tant la seva recollida selectiva és fonamental per a incrementar el reciclatge i assolir la fita del 50% que marca la legislació actual sobre residus.

A més d’aquests barris que disposen d’aquests contenidors, també es recull la matèria orgànica a diari a la zona del centre històric, que compta amb el sistema de recollida selectiva mòbil, així com a Son Sardina.

Més de 100.000 habitants amb recollida de matèria orgànica al seu abast

En total, uns 100.000 habitants ja tendran aquest servei al seu abast, més del 22% de la població de Palma. Així mateix, es recull amb el sistema “porta a porta” la matèria orgànica de nombrosos establiments d’hoteleria, restauració, comerços, centres educatius, etc.

Campanya d’informació i sensibilització

Aquest mes d’octubre va començar la campanya d’informació i conscienciació als barris on existeix o s’implanta ara la recollida de matèria orgànica. És una campanya de proximitat, a nivell de carrer, a càrrec de l’equip d’educació ambiental d’EMAYA. Es distribueix material informatiu, així com poals i bosses per a facilitar la separació de la matèria orgànica. EMAYA en tindrà punts informatius en aquests barris i realitzarà xerrades a les associacions de veïns i altres entitats.

La campanya té molt bona acollida entre els veïns i ja són centenars els que han acudit a les taules informatives a informar-se i recollir els poals i bosses per a la separació dels residus.

Tornar
subir