Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA va recollir un 22% més de trastos durant la primera setmana de recuperació del servei

03 Jun 2020

EMAYA va recollir un 22% més de trastos durant la primera setmana de recuperació del servei

La ciutadania ha respectat majoritàriament el dia de la setmana i la prohibició de no treure residus voluminosos durant el confinament

Després de més de dos mesos d’interrupció de la recollida de residus voluminosos, EMAYA va reprendre el servei el passat dilluns 25 de maig. Durant la primera setmana, entre els dies 25 i 30 de maig, es varen recollir 159 tones de trastos, quan l’any passat durant aquesta mateixa setmana es varen recollir 130 t; això suposa un increment del 21,82 %.

 

Per altra banda, cal destacar que el 82 % d’aquests residus es varen recollir al carrer el dia que correspon a cada barri, per tant la xifra d’incivisme per manca de respecte del calendari de recollida, ha baixat fins al 18%, una de les més baixes des que s’implantà aquest sistema de recollida.

 

L’increment de la recollida durant la setmana passada i el fet que els trastos es recullin el dia indicat per a cada barri demostren que la majoria de la ciutadania de Palma fa bon ús del sistema i va respectar la prohibició de treure els residus voluminosos quan es va interrompre el servei. Per aquest motiu hi ha hagut un important increment quan s’ha recuperat, a pesar que l’activitat econòmica és ara inferior.

 

Molta afluència als parcs verds

 

Per altra banda, la setmana passada també es varen reobrir els parcs verds de Sant Jordi i Son Castelló. En aquestes instal·lacions s’apliquen unes mesures de prevenció i seguretat que han generat coes de vehicles per la reducció de l’aforament dins el recinte a un màxim de dos vehicles.

 

Al parc verd de Son Castelló la mitjana d’usuaris diaris durant la setmana passada va ser de 248, quan l’any passat per aquestes dates hi podien accedir uns 360. Aquesta reducció d’usuaris és en la mateixa proporció que la reducció de l’aforament, un 33%, per tant cada dia hi accedeixen tots els que es poden assumir.

 

En canvi, al parc verd de Sant Jordi hi ha hagut un important increment d’usuaris: una mitjana de 137 diaris durant la setmana passada, quan el 2019 per aquestes dates eren uns 30 diaris. Aquesta era una instal·lació menys utilitzada i coneguda, però que després de romandre més de dos mesos tancada ha experimentat un increment d’usuaris molt destacat.

 

Com a curiositat, cal destacar que el passat diumenge, només en un dia, el parc verd de Son Castelló va rebre 20 autocaravanes per buidar les aigües brutes. Des de fa poc més d’un any es compta amb aquest servei inexistent abans a Palma.

Tornar
subir