Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

EMAYA i les Associacions Hoteleres de Palma i de la Platja de Palma acorden l’ajornament del pagament de les factures d’aigua

02 Nov 2020

EMAYA i les Associacions Hoteleres de Palma i de la Platja de Palma acorden l’ajornament del pagament de les factures d’aigua

EMAYA ja ha rebut 130 de peticions des de les empreses hoteleres per ajornar pagaments per un total de 1,2 milions d’euros / L’objectiu d’aquesta mesura és ajudar a afrontar l’impacte econòmic ocasionat per la pandèmia

D’acord amb la situació econòmica en la que es troba el municipi derivada de la pandèmia per la COVID 19, i la voluntat de l’Ajuntament de Palma d’ajudar a la reactivació econòmica, EMAYA i les associacions hoteleres de Palma i de la Platja de Palma acordaren que les empreses que així ho sol·liciten es poden acollir a l’ajornament de les factures de d’aigua i recollida de residus. 

En un primer moment, EMAYA va facilitar a tots els usuaris que així ho sol·licitaven, ajornar i fraccionar les factures a partir del mes d’abril. Posteriorment, s’ha ofert la possibilitat de finançar qualsevol factura emesa des del mes d’agost de 2020 i fins el 30 d’abril de 2021, en un termini d’un any o dos, en funció de determinats paràmetres.

Fins ara EMAYA ja ha rebut unes 130 sol·licituds d’ajornament de pagaments des del sector hoteler, que suposa un volum de pagament ajornats de 1.200.000 euros.

L'objectiu d'ajudar a compensar l'impacte econòmic i social de la crisi ocasionada pel COVID-19, aplicant una mesura que per a EMAYA suposa un important esforç des del punt de vista financer, en un any 2020 ple d’incerteses per a totes les empreses.

Tots els tràmits per a ajornar les factures emeses pendents de pagament es poden fer telemàticament i es concreten en les següents passes:

1- L’abonat ha de sol·licitar l’ajornament de cada factura emesa per tal d’evitar la reclamació de deute.

2- L’ajornament s’autoritzarà quan es signi un reconeixement de deute per la factura ajornada.

3- L’opció general es que cada factura s’ajornarà per un període d’un any, i el pagament serà exigible al mes següent de l’ajornament. Les factures del mes d’agost de 2020 seran exigibles el mes de setembre de 2021, les factures del mes de setembre de 2020 seran exigibles el mes de octubre de 2021 i així successivament fins la factura d’abril de 2021, que serà exigible el més de maig de 2022. D’aquesta manera les factures ajornades es pagaran durant els mesos en que no hi ha facturació d’EMAYA, per tant, a partir de setembre de 2021, els abonats pagaran factures cada mes fins que quedin pagades les factures ajornades.

4- Ens els supòsits que es donin alguna de les circumstàncies següents:

   4.1- Un volum de facturació de l’any 2020 inferiors en un 50% als obtinguts a l’any immediatament anterior.

   4.2- O que les inversions realitzades siguin com a mínim d’un 50% de la xifra de negocis del 2019.

Es podrà sol·licitar que cada factura sigui ajornada durant un any més, de forma que la factura del mes d’agost de 2020 serà exigible el mes de setembre de 2021 i si es donen alguna de les dos situacions a dalt plantejades passarà a ser exigible al setembre de 2022, i així successivament. El tràmit per a la sol·licitud d’aquest nou ajornament, juntament amb l’aportació de la documentació justificativa, es podran fer telemàticament.

Tornar
subir