Caricanto
Només utilitzem cookies pròpies i analítiques amb l'única finalitat de millorar la nostra pàgina web.
D'acord | Més informació

La font d’aigua potable filtrada de la plaça del Mercat de Palma ja ha proporcionat més de 6.500 litres

28 Ago 2019

La font d’aigua potable filtrada de la plaça del Mercat de Palma ja ha proporcionat més de 6.500 litres

L’ús de la font per part dels ciutadans ha aconseguit evitar l’ús d’unes 12.000 botelles de plàstic d’usar i tirar

La font d’aigua potable filtrada instal·lada per EMAYA el passat dia 19 de juliol ja ha proporcionat durant les primeres setmanes d’ús més de 6.500 litres d’aigua als ciutadans que han reomplert les seves botelles i cantimplores.

 

D’aquesta manera, s’ha aconseguit un estalvi d’unes 12.000 botelles de plàstic d’usar i tirar de ½ litre o fins a 18.000 botelles de 33 cl., evitant els corresponents residus de plàstic.

 

Aquesta font es va instal·lar per iniciativa de l’ONG Cleanwave, que ha aportat la font, finançada per una donació privada. El seu objectiu és promoure el consum d’aigua del grifo i reduir el consum de plàstic. EMAYA s’ha encarregat de la instal·lació i es responsabilitza del manteniment, a més d’aportar l’aigua gratuïtament.

 

La instal·lació de la font ha estat un projecte pilot per tal d’estudiar el seu funcionament, resistència, acollida per la ciutadania i resultats del seu ús, que fins ara dona un balanç molt positiu.

 

Per aquest motiu, EMAYA ja té en marxa la instal·lació de dues noves fonts a dos barris diferents, encara que la ubicació està pendent de determinar, segons es conclogui de l’estudi de diferents alternatives, segons la demanda ciutadana, possibilitat tècnica de la ubicació, afluència de gent, etc.

 

En el futur seran més les fonts instal·lades per tota la ciutat, per ampliar aquesta iniciativa que té com a objectiu promoure el consum de l’aigua corrent, així com la reducció dels residus

Tornar
subir